Под доброволна домашна карантина в Монтанско в момента са 91

...
Под доброволна домашна карантина в Монтанско в момента са 91
Коментари Харесай

Заради коронавируса: Под домашна карантина са 91 души от Монтанско

Под доброволна домашна карантина в Монтанско сега са 91 души, завърнали се от Италия в последните дни, оповестиха от Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ в Монтана.

Броят на тези хора пораства, защото поради ковид в Италия краткотрайно се затварят обекти и предприятия и работещи там българи се прибират у нас, оповестиха от инспекцията.

Четири проби от пациенти в разградската болница са изпратени за проучване за ковид

В инфекциозните отделения на лечебните заведения в Монтана и Лом има 45 кревати, като част от тях сега са заети от хора с други болести. В инфекциозното поделение на болничното заведение в Лом има двама настатени със подозрение за корона вирус, само че резултатът от пробите им ще стане прочут на следващия ден. За момента няма потвърден случай на ковид в района, оповестиха от здравната ревизия, съобщи Българска телеграфна агенция.

От през вчерашния ден защитата на държавната болница "Д-р Стамен Илиев " в Монтана е усилена с спомагателни постове. Целта е прецизно съблюдаване на карантината, наложена със заповед на здравния министър, оповестиха от регионалната администрация в Монтана.
Заради заплахата от разпространяване на ковид всички концерти, кинопрожекции и театри в област Монтана се анулират. Забраната ще важи до понижаване степентта на заплаха от вируса, обявиха от РЗИ в Монтана.

Мъж в Пазарджик е със подозрения за ковид

Поради заплаха от новия вирус се стопират всички пътувания на възпитаници и визити на обекти в страната, оповестиха от Регионалото упарвление по обучение в Монтана. Отменят се също олимпиади и училищен надпревари по образователни предмети. Спират се образованията и квалификациите на преподаватели, прецизираха от ръководството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР