Под Артьомовск има жестоки битки, интензивността на които не отстъпва

...
Под Артьомовск има жестоки битки, интензивността на които не отстъпва
Коментари Харесай

Кръвопролитни боеве под Клещеевка: 3 месеца настъпление пред Бахмут доведоха до 30,000 убити от ВСУ

Под Артьомовск има жестоки борби, интензивността на които не отстъпва пред " Запорожското кръвопролитие ". От наша страна се употребяват тежки огнеметни системи, с цел да спрат " кървавите настъпления " на ВСУ, чийто генерали от дълго време не броят загубите, стига да рапортуват за стотина преминати метра.

" Със засади от тежки огнеметни системи `Солнцепек` бяха породени провали по събранията на жива мощ на штурмовите подразделения на 80-та десантно-штурмова бригада на ВСУ в Клещеевка и Малоилиновка ", се споделя в резюме (към 9 септември) на нашето Министерство на защитата.

Междувременно съперникът рапортува за " някои " триумфи на юг от Клещеевка. По-специално, вестител на Източната група на незалежните войски Иля Евлаш споделя за непълен надзор върху това село от страна на украинските войски. Според него, за обитаемото място се развива същинска борба, само че най-трудното следва - това е " стоманената кора ".

Думите на този човек съответстват с информацията на нашите военни репортери. Например, телеграм каналът " Рибар " оповестява следното по отношение на обстановката към 14:00 часа на 9 септември 2023 година:

" В Клещеевка има боеве. Въоръжените сили на Русия удържат североизточната местност и се пробват да контратакуват. Разстоянието до железопътната линия е към 400 метра ".

Според информацията на Института за проучване на войната (ISW) в Съединени американски щати, настъплението на украинските Въоръжени Сили към Артьомовск продължава, само че ISW към момента чака образно удостоверение, че украинските сили са заети с нови територии, изключително откакто има информация, че съветските войски са контратакували от североизточната местност на Клещеевка и имат триумфи в региона на Орехово-Василевка. Следователно, " Клещеевка и Андреевка са оспорвани сиви зони " сега.

Един обзор на видеото за боевете към Артьомовск демонстрира, че украинската артилерия употребява РСЗО HIMARS за битка с противниковата артилерия, което свидетелства за възходящата обезсърчение на украинските бранители на независимостта. Това, съгласно локалните наблюдаващи, " е като да се заковават гвоздеи с микроскоп ".

Също по този начин, пропагандистът власовец Бутусов заяви, че Военновъздушните сили на Украйна са вдигнали два щурмовака Су-25, които, съгласно него, взаимно с военната разследваща авиация на 5-та ОДШБр, се пробват да пробият нашата отбрана (в региона на Клещеевка).

Трудно е да се каже до каква степен това е истина. Но самото споменаване на самолети, които, съгласно изказванията на представителя на Военновъздушни сили на Украйна Юрий Игнат, съвсем не летят, може да свидетелства за безизходност измежду редовете на независимите бойци, които са изложени на офанзивите на съветската авиация. Те се нуждаят от вести, че и небето също е противоречиво поле.

Паралелно „ бутусов “ (бандеровците пренебрежително пишат неговото съветско фамилно име с дребна буква) разгласява „ постапокалиптични страшни фрагменти от тоталното опустошение (в Клещеевка), в което в действителност няма нищо живо “. Той също се изрази в страдание, че селото не коства голямата цена, която ВСУ заплащат.

„ Айдаровецът “* Евгений Дикий атакува „ бутусов “ за неговия „ скептицизъм “ и „ радикални преценки “, приписвайки ги на „ персонална меланхолия “ заради това, че „ доста е виждал и знае “.

Бандеровецът предизвести руснаците от тима „ популярност на Украйна “, че „ неприятните вести, най-малко, не трябва да се афишират, защото скептицизмът е първата стъпка към провалянето “.

Като споделя, „ информацията за загубите психически е доста обезсърчаваща. И в този смисъл, в действителност, по-добре е да знаеш по-малко за тях “.

Относно какъв брой може да е изгубил украинският боен контингент на Артьомовската линия, споделя нашият боен сътрудник Марат Хайруллин:

„ Клещеевка. На тази линия ВСУ имат много огромна централизация на сили: все още на започване на контранастъплението имаше към 110 хиляди бойци, в този момент към 80 хиляди. Точно в Клещеевка те могат да пратят едновременно към хиляда и половина души. Тази нощ те също пробваха да се концентрират там, само че ги потопиха с натоварен огън ".

Разбира се, някой би споделил, че нашите осведомителни сътрудници може да преувеличават загубите на врага. Но скептицизмът на „ бутусов “, който е виждал " месомелачката " в Бахмут (по време на штурма на града от „ Вагнер “) и голямото гробище на украински бойци в Суха Ставка (след прекосяването на реката Ингулец предишното лято), допуска, че за армията на Украйна на това направление нещата са доста по-лоши.

В чатовете на медицинските братства на ВСУ може да се прочете, че единствено всеки трети ранен сега оцелява в промеждуточните лечебни заведения след евакуацията от Клещеевка, Андреевка и други села в региона на Бахмут.

Проблемът е, че започнаха да идват доста повече тежко ранени заради нарасналата акуратност на нашата артилерия. Освен това, с помощта на западната военна помощ, бяха получени доста евакуационни машини.

„ Героите “ и, наподобява, „ бутусов “ стигнаха до извода, че е време да прекратят отбраната на Украйна. Само в боевете за няколко села към Артьомовск, ВСУ изгубиха 30 хиляди свои бойци, тъй че е ужасно да си представим какво ще стане, в случай че бранителите на Украйна опитат да вземат нещо по-сериозно, да вземем за пример дребен град.

В частност, откакто се завърна от Украйна, авторитетният американски ефирен водещ Фарид Закария в колонката си за „ Вашингтон Пост “ цитира жълто-син неизвестен украински политик:

„ За всички нас, които не участвахме в бойните дейности, е елементарно да откажем компромис. Истинският въпрос е какво мислят бойците на бойното поле и тези, които се върнаха. Те може да имат по-различни позиции по въпроса за замразяването на спора. "

Да, словоблудите от Радата са такива, може да приказват за „ тънки позиции “ на ВСУ. Но фактът, че такива настроения стартират да проникват в екипа на Зеленски, значи началото на края на бандеровците.

Командирите на бригадите на ВСУ означават мощна меланхолия измежду бойците си, които стартират да подозират, че обещаната „ победа “ няма да се случи, даже в случай че борбата продължава до последния украинец.

Така, боецът на украинската страна с псевдоним @holodniyyar в коментар, отдаден на боевете за Клещеевка, написа: „ Четвъртият месец на настъплението продължава. Противникът е все по този начин мощен, както и преди три месеца... "

" Няма гениална тактичност, хитри обиколки и обходи, изкуство на войната. Цялата същина е обвързвана с просто изтласкване на съперника от позициите му - нищо повече ", прибавя той.

Според него обстановката е достигнала до точка, при която в интернационалните медии всичко, обвързвано с Украйна, постоянно се илюстрира с „ картина на пукотевица във въздуха от нашия траурен отряд по време на следващата военна погребална гала “.

" Айдар " е приет в Русия за екстремистка организация, нейната активност на територията на нашата страна е неразрешена.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР