Под Африка и Тихия океан, в самото дъно на земната

...
Под Африка и Тихия океан, в самото дъно на земната
Коментари Харесай

Останки от друга планета крие Земята

Под Африка и Тихия океан, в самото дъно на земната тога, учените са разкрили две великански групи, които заемат сред 3 и 9 % от размера на Земята. Според най-новите проучвания мистериозните великански структури, скрити в недрата на Земята, може да са остатъци от антична планета.

Учените употребяват сеизмична томография, с цел да погледнат под повърхността на планетата, което е много сложна задача. Използвайки този способ, са открити две великански структури, известни като " Low Shear Velocity Large Thickness " (LLSVP). В тези точки, постоянно наричани „ скупчвания “, вълновото деяние е по-слабо, в сравнение с в долната тога на Земята.

Под Африка се намира област, наречена Тусо - гигантска конструкция с височина към 800 километра, почти еквивалентна на височината на 90 пъти връх Еверест.

Въпросът е какви са тези мистериозни структури. Този въпрос към момента няма отговор. Съществуват единствено теории. Факт е, че тези обекти са по-видими от околната тога, тъй като са формирани от друг материал. Въпреки това, към момента не е допустимо да се дефинира тъкмо тяхното естество въз основа единствено на сеизмични данни.

Една от главните хипотези е обвързвана с концепцията, че това е струпване на океанска кора, която в продължение на милиарди години е потъвала в недрата на Земята и се е натрупвала там.

Друга, по-привлекателна доктрина гласи, че мистериозните формирания са парчета от антична планета. В рамките на това съмнение се позволява, че Тея - хипотетична планета с размерите на Марс, се сблъсква със Земята преди към 4,5 милиарда години, отчупвайки задоволително материал, с цел да образува Луната. През 2021 година екип от учени прави симулации, показващи, че мантията на Тея е мотла да оцелее, в случай че е единствено с 1,5 до 3,5 % по-плътна от земната.

Засега учените нямат безапелационен отговор какви са гигантските структури под Африка и Тихия океан. Няма по какъв начин тези структури да се видят непосредствено ид а се снимат на този стадий от развиване, само че методите на проучване непрестанно се усъвършенстват. Затова очакванията са, че не е надалеч времето, когато ще стане ясно какви са тези мистериозни структури.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР