Под 25% от българите между 18 и 23 години се

...
Под 25% от българите между 18 и 23 години се
Коментари Харесай

Абитуриенти взимат кредити - родителите им ги връщат

Под 25% от българите сред 18 и 23 години се обръщат към банка при нужда от външен заем. Останалите над 75% от младежите употребяват небанкови кредитиращи институции. Това демонстрират наблюденията на Фронтекст Интернешънъл, която се занимава с аутсорсинг на бизнес процеси в региона на събиране на вземанията.

От компанията показват, че младите търсят бързи и гъвкави решения за зародилите им потребности, заради което избират източник на финансиране, който ще реши проблема им незабавно, вместо банковата институция където процедурите са по-бавни.

Проучването демонстрира, че най-често хората до 23-годишна възраст изпитват усложнения за заеми сред 1000 и 3000 лв.. Онези от тях, която избират банковия заем, нормално теглят към 5000 лв..

Като най-честа причина за изтегляне на заем половината от младежите показват " подпомагане за трети лица ". Останалите заеми най-често са за почивки, техника, както и за разноските към абитуриентския бал.

През последните години балът на заем се е трансформирал в обичайната процедура у нас. Според наблюденията тегленето на заем за този мотив обаче не значи непременно неспособност за справяне с разноските.

" Често за хората това е спомагателен разход и даването на парите едновременно би " раздрусало " месечния им бюджет. Затова е значимо този заем да бъде добре преценен и плануван. С тази задача се оправят по-добре родителите въз основата на насъбрания си финансов опит ", показва се в изследването.

Самите гимназисти също прибягват до заем за бала, без обаче да обмислят съществено тази стъпка.

Според данните на компанията от последните години за множеството консуматори просрочието към бала не продължава повече от 2-3 месеца, защото зрелостниците се обръщат за помощ към родителите си. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР