Под 2% са хората , при които не може да

...
Под 2% са хората , при които не може да
Коментари Харесай

Интерсекс шокиран от страховете на ВМРО за третия пол

Под 2% са хората, при които не може да се откри пол. Това съобщи Пол Найденов, интерсекс за разногласието с Истанбулската спогодба. Конвенцията, по думите му, визира правата на дамите. Тя разчупва стандартите. Някой се пробва да измести фокуса на Истанбулската спогодба, счита Найденов.

Социалният пол е обвързван със обществената роля, счита той. Найденов бил шокиран от страховете на Вътрешна македонска революционна организация. Иначе е удовлетворен, че воеводите разпространявали идеята му като интертекс. В Германия в случай че се роди интерсекс дете то остава без сексуален маркер, до момента в който единствено не се дефинира.

Кои сме ние, че да дефинираме пола, недоумява депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди. Конвенцията дефинира обществен пол. Какво е обществен пол, аз не разбирам, показа той. Патриотите са за твърди ограничения против насилието над дами.

Сиди има вяра, че в пленарна зала разсъдъкът ще надделее за третия пол. Имало и гербери, които били срещу Истанбулската спогодба. Компромисът е тя да бъде утвърдена, само че противоречивите моменти да бъдат конкретизирани в съпътстващи нормативни актове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР