Почти ясно е, че вървим към предсрочни избориДоверието към „Продължаваме

...
Почти ясно е, че вървим към предсрочни избориДоверието към „Продължаваме
Коментари Харесай

Мира Радева: Доверието към „Продължаваме промяната“ е изключително счупено

Почти ясно е, че вървим към предварителни избори

Доверието към „ Продължаваме промяната “ е извънредно счупено, и то е счупено и във вътрешнопарламентарен проект, и по линия на публичното мнение. Това разяснява социологът Мира Радева, в изявление за предаването „ Добър ден, България “ на радио „ Фокус “.

„ Ясно е, че ГЕРБ не могат във водеща позиция в този парламент. Така че в действителност единственият късмет една прозападно-европейска, по-европейски съюз насочена партия, каквато е „ Демократична България “. Сега, там е много комплицирана конфигурацията също, тъй като не е доста ясно тези хора, които към този момент са в толкоз скарани връзки, по тази причина не би трябвало да се стига до кавги и неприятни думи, тъй като след това отново в същото семейство, отново се събират в една и съща къща, наречена „ парламент “, сподели Радева.

Третият мандат има минимални шансове, предвижда социологът.

Вече сякаш съвсем ясно, че се върви към предварителни избори. И отсам сюжети зависят най-много от това по какъв начин гласоподавателите ще се произнесат. Но пък методът, по който гласоподавателите ще се произнесат, зависи доста от Избирателния закон. Ето, знаете какъв брой съществено се разисква въвеждането на хартиената бюлетина, още веднъж сигурно при един длъжностен кабинет ще се повдигат и виждам, че непрестанно се повдигат на парламентарен надзор въпроса за натиска на Министерство на вътрешните работи, за основателни, неоснователни подозрения за пазаруване на гласове – всичко, което е особено за нашия избирателен развой, излиза на напред във времето. Доста непредвидимо е в този смисъл дали ще се образува последващо болшинство, което да бъде стабилно.

В момента България е лодка в бурно море, означи Мира Радева.

„ В този смисъл, напряко го споделям, тъй като знам, че има доста младежи, които симпатизират на „ Продължаваме промяната “, които някак си имат вяра в тях, извънредно значимо е да се смекчи тонът, извънредно значимо е да не хвърляш камъни там, където на следващия ден искаш да садиш жито. Не може по този метод. Това е не просто политическа зрялост, това е липса на базисно образование. Затова би трябвало да се научат на малко по-възпитано говорене, малко по-деликатен метод да се позволяват споровете “, означи социологът.

„ Вече не е допустимо да одобрявам, че при една пропорционална система, каквато е нашата, някой видите ли, тъй като е доста хубав, ще вземе безусловно болшинство. Свършиха тези времена “, безапелационна и Мира Радева.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР