Почти всяка втора декларация за облагане на доходите на физическите

...
Почти всяка втора декларация за облагане на доходите на физическите
Коментари Харесай

Всяка втора декларация за доходите е подадена по електронен път

Почти всяка втора декларация за облагане на приходите на физическите лица е подадена по електронен път с ПИК или електронен автограф, сочи статистиката на Национална агенция за приходите. Общо признатите заявления до този миг в страната са 320 000.

Срокът за подаване на декларациите за облагане на приходите изтича на 30 април 2018 година До тогава би трябвало да се преведе и заявеният налог за довнасяне по годишните формуляри, припомнят още от Национална агенция за приходите. Най-лесният и бърз метод за подаване на декларацията е по Интернет с ПИК. Персоналният код може да се получи гратис от всеки офис на Национална агенция за приходите.

Декларациите могат да се изпратят още посредством интернет, подписани с електронен автограф, както и да се подадат по пощата, с противоположна квитанция, на място в някои пощенски станции, както и в офисите за обслужване на клиенти на Агенцията.

От приходната организация обръщат внимание, че физическите лица могат доста елементарно да попълнят своята декларация, като употребяват една от най-новите й е-услуги. Гражданите, които имат ПИК или електронен автограф, могат да ревизират в уеб страницата на Национална агенция за приходите дали за тях има подадени и какви данни от предприятия и от самоосигуряващи се лица за изплащани приходи, разнообразни от тези по трудов контракт, като да вземем за пример от възнаграждения.

Е-услугата „ Справка за изплатени приходи (различни от трудови) на физически лица “ е налична посредством Портала на Национална агенция за приходите за електронни услуги - https://inetdec.nra.bg/. Е-услугата дава информация също за типа и размера на изплатения приход, както и за удържания налог.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР