Почти всяка пета бременна жена по света е носител на

...
Почти всяка пета бременна жена по света е носител на
Коментари Харесай

Стрептококи носят опасни проблеми с бременността


Почти всяка пета бременна жена по света е притежател на стрептококи от група Б . Това я слага в риск от съществени проблеми с бременността, които може да доведат до мъртво раждане или до неочаквана гибел на новороденото, скоро след раждането.

Връзката сред рисковите бактерии и следствията върху плода е открита след взаимна интернационална работа на над 100 откриватели, анализирали данните от стотици самостоятелни изследвания.

Резултатите демонстрират, че годишно в международен мащаб се записват към 400 хиляди случая на зараза със стрептококи от група Б . Те са причина за общо към 150 хиляди случая на мъртво раждане или на неочаквана гибел на новородени.

Макар и да е дом на едвам 13% от международното население, Африка е континентът, на който се записват най-голяма част от тези случаи. Статистиката сочи, че точно на Черния континент се откриват към 55% от Б-стрептококовите инфекции и към 65% от упоменатите съдбовни затруднения по време и след бременността.

Представител на стрептококите от група Б е бактерията Streptococcus agalactiae. Тя се смята за естествена част от влагалищната и чревната флора при дамите. Опасността идва, когато бактериите се пренесат към плода посредством околоплодната течност или когато бебето влезе в пряк контакт с тях по време на раждането.

Свързани публикации.. Стрептококи живеят дълго време върху повърхности 0 Стрептококи по кожата ще борим с ново лекарство 1 Прекъсване на бременността – опасности през бременността 0
По време на бременността бактериите може да предизвикат съдбовни вътреутробни инфекции . При заразяване по време на раждането леталният излаз се изяснява с неукрепналата имунна система на бебето и невъзможността ѝ

да пребори предизвиканите от стрептококите инфекции като менингит , отравяне на кръвта и други

За рисковото въздействие на Streptococcus agalactiae върху бременността се заприказва в последните години, когато то беше доказано от редица изследвания, а упоменатото нагоре е най-мащабното измежду тях до момента. То регистрира данните от проучвания

за въздействието на стрептококите от група Б върху бременността, извършени във всяка страна по света.

Установените данни демонстрират, че стрептококите от група Б са измежду главните рискови фактори за съдбовни проблеми с бременността и със здравето на новородените.

В доста страни по света се ползват проби по време на бременността за определяне на дамите, преносители на стрептококи от група Б. На база на резултатите от тях мног ожени се лекуват с антибиотици по време на бременността. В стадий на внедряване е и ваксина против въпросните рискови стрептококи, която обаче още не е получила утвърждение за приложимост.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР