Почти всяка четвърта медицинска сестра, работеща в детска ясла или

...
Почти всяка четвърта медицинска сестра, работеща в детска ясла или
Коментари Харесай

Средната възраст на работещите в яслите и градините е 54 години

Почти всяка четвърта здравна сестра, работеща в детска ясла или градина е в пенсионна възраст. Това сочат данните на Българската асоциация на експертите по здравни грижи.
Общият брой на медицинските експерти, които работят в детските заведения е 4412 души. Около 1000 от тях са пенсионерки. Средната възраст на работещите в яслите и градините е 54 години.
Основните аргументи, поради които експертите заобикалят да работят там са ниските заплати, огромният брой деца, високите условия на родителите и отговорността за живота и здравето на децата, която няма с кого да споделят.
Румяна Владева е измежду най-младите в екипа медицински сестри в ясла " Мечо Пух ".
" Моята работа в тази сфера е от 5-6 години като интервал. Смятала съм, че в случай че обикна едно дете и му го демонстрирам, родителят ще го одобри на прима виста, само че напълно не е по този начин ", споделя Румяна Владева пред bTV.
Освен недоверието на родителите се прибавят ежедневният стрес и относително ниското възнаграждение, което прави специалността още по-трудна.
" Трябва голямо самообладание, което от време на време се изчерпва, правилно, че е по този начин. Трябва да се поставят старания да се потискат тези моменти на раздразнителност ", добави Румяна Владева.
За да понижи напрежението за сътрудниците си, директорката приема всяко ново дете в друг ден. Признава, че поради случаите с принуждение над деца, родителите са по-мнителни.
Вижте повече за последния случай на принуждение над дете в столична ясла в ТАЗИ СТАТИЯ. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР