Почти всички структури на ГЕРБ в столицата номинираха Антон Хекимян,

...
Почти всички структури на ГЕРБ в столицата номинираха Антон Хекимян,
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Почти всички структури на ГЕРБ в столицата номинираха Антон Хекимян

Почти всички структури на ГЕРБ в столицата предложиха Антон Хекимян, съобщи депутатът от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Теменужка Петкова в ефира на БТВ.

 

Смятаме, че това е доста добър избор за столичани, акцентира тя в предаването " Лице в лице ".

 

Проблем е, че териториалните проекти за обективен преход не са разисквани с хората, които са директно наранени от този развой, акцентира някогашният енергиен министър. Според нея в проектите няма нито един лев вложения за междинния интервал.

 

През зимните месеци тецовете на въглища дават до 60% от електрическата енергия, обърна внимание тя. Това са близо 4000 мегавата базови мощности, би трябвало да е ясно с какво ще ги сменяем, продължи тя.

 

Не е известно по какъв начин компаниите в индикативния лист на териториалните проекти за обективен преход са попаднали там, уточни Теменужка Петкова. И обърна внимание министрите да не неглижират процеса, да го лидират, а не да стоят в сянка. Трябва да създадем всичко допустимо да запазим въглищните си централи, да удължим живота им, уточни някогашният енергиен министър.

 

11-те компании в индикативния лист ще получат 1,706 милиарда лева, уточни Петков. И обърна внимание, че те са определени непрозрачно.

 

В териториалните проекти за обективен преход няма тактика по какъв начин ще се запазят работните места. Нито по какъв начин ще бъдат обезщетени хората, в случай че изгубят работата си, уточни Теменужка Петкова.

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР