Почти всички самолети F-16 от първите 8, които сме поръчали

...
Почти всички самолети F-16 от първите 8, които сме поръчали
Коментари Харесай

Изслушаха Тодор Тагарев в парламента след визитата му в САЩ

Почти всички самолети F-16 от първите 8, които сме поръчали от Съединени американски щати, към този момент са на поточната линия и в развой на произвеждане, разгласи министърът на защитата Тодор Тагарев, който дава отговор на въпроси на депутатите за визитата си оттатък океана.

" Седем от първите осем самолета, контрактувани, към този момент са в ралична фаза на асамблиране. Постигнат е индустриален потенциал, който ще разреши без забавяния, да бъдат издигнати и създадени и идващите 8 самолета. Основните тематики за разискване в обществените институции бяха свързани с двустранното съдействие, модернизацията на нашите Водоснабдителна система, средата за сигурност в района на Черно море и Западните Балкани ", съобщи Тодор Тагарев, министър на защитата.

По думите на Тагарев се водят диалози със стратегическите ни сътрудници от Съединени американски щати за разполагане на противовъздушни и противокорабни ракетни комплекси на наша територия в осъществяване решението на Народно събрание от 8 декември кабинетът да организира договаряния със съдружници за увеличаване на нашите отбранителни качества.

" Да, поставихме този въпрос. Разбира се, ще е належащо време, с цел да стигнем до общо схващане. И в Пентагона, и в Държавния департамент са наясно със обстановката тук и в процеса на времето последващи срещи и диалози на разнообразни нива, ще бъде дискутиран още веднъж, с цел да можем да повишим нашата сигурност благодарение на нашите съдружници ", изясни Тагарев.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР