Почти всички рано или късно се сблъскваме с представители на

...
Почти всички рано или късно се сблъскваме с представители на
Коментари Харесай

10 начина да се харесате на катаджиите

 катаджия

Почти всички рано или късно се сблъскваме с представители на КАТ. Понякога неправилното ни държание предизвика представителите на властта към несъответстващи и спорни дейности. Затова би трябвало да помним, че те също са хора и като такива желаят човешко отношение. Ето ви 10 метода да си спечелите уважението на КАТ:

1. Полицейските коли

Ако видите кола на КАТ, наложително се приближете. Внимателно я огледайте от всички страни, поинтересувайте се какъв брой харчи, уравновесени ли са ú гумите, с първокласен бензин ли е. И най-важното – не се стеснявайте!

Това е кола на държавна работа, значи е купена и с ваши пари. Поинтересувайте се не им ли би трябвало помощник, който краткотрайно да кара автомобила – може и да им би трябвало и да ви предложат да извършите дребен тест драйв.

2. Поведение на пътя

Сътрудниците на КАТ са образец за подражателство на всички. Ако объркате пътните знаци, настъпите непрекъсната линия или минете на алено, се огледайте в близост – може би има катаджия, който ще ви каже къде сте сбъркали и какво би трябвало да извършите, с цел да ви се размине.

3. Платете си спомагателните услуги

Покрай главните си служебни отговорности, чиновниците на властта се отнасят с обич към автолюбителите и транспортните им средства. Понякога благодарение на особено (скъпо) съоръжение те ревизират с акуратност вашия скоростомер.

Задължително благодарете на катаджията, който ще ви покаже цифра върху монитора на своя апарат. Сверете показанията му с вашия скоростомер. Ако откриете противоречие, си платете за тази евтина услуга – въпреки всичко уредът е скъпо, поддръжката му също.

4. Поздравете

Палките, които носят катаджиите, са самобитен знак на властта. Оценете по достолепие, когато пътният служител на реда ви помаха с палката си – наложително го приветствайте в отговор. Възможно е служителят на реда да ви отдаде чест.

5. Правилата на положителния звук

Катаджиите са на тип сурови, само че в действителност доста изискани хора. Те са доста придирчиви към облеклата на водачите, към мястото им на работа, възнаграждение и така нататък Забелязано е, че доста пъти служителите на реда не са безразлични даже към миризмата от устата.

Погрижете се за нея авансово с ментови бонбони – може пък някой катаджия да ви предложения на посетители.

6. Проверката на документи

Катаджиите са доста загрижени за водачите. Те се радват на всяка опция да създадат положително. Проверете го персонално. Когато ви изискат документите, пробвайте да кажете, че сте ги не запомнили и ще видите каква щастлива усмивка ще озари лицето на служителя на реда.

Така ще има и опция да ви бъде потребен – да вземем за пример да транспортира автомобиал ви до охранителен паркинг, с цел да не го откраднат. Показвайки „ откритите “ документи, вижте по какъв начин подробно ги учи представителят на КАТ. Може би ще откри по какъв начин да ви направи положително по още някой метод.

7. Идентификация на личността

Катаджиите обичат изненади и смешки. След като предоставите своите документи за инспекция, пробвайте се да развеселите униформения – направете някоя занимателна физиономия или изплезете език – с други думи пробвайте се да превърнете идентифицирането на личността ви в жив и занимателен развой. Навярно служителят на реда ще оцени вашето усърдие и ще отговори с реципрочност.

8. Демонстрация на аптечка

Катаджиите постоянно се тревожат за здравето на водачите. Затова преди да покажете аптечката си на униформените, се пробвайте да го успокоите с демонстрирането на разнообразни медицински уреди – като апарат за премерване на кръвно налягане, стетоскоп, устройство за цитонамазки, свещи за хемороиди, а също и масажно кресло.

Разкажете им за здравето си, а също и за здравето на своите близки. Покажете на служителите на реда данните на вашите проучвания – и едвам по-късно им извадете аптечката. Може би пътните служители на реда ще желаят и те да си създадат проучвания.

9. Плащането на санкция

Трябва да се означи, че сумата на санкцията е правопропорционална на количеството време, прекарано с катаджията – по тази причина направете загубата му на време по-приятна: поддържайте общ диалог, поговорете за заплатата му, вашите налози и обстановката в страната. Възможно е катаджията да се окаже забавен събеседник.

10. Снимка за спомен

В момента на предаване на законната санкция неусетно се щракнете с катаджията за спомен. Радостта на униформения от видяната снимка-емпромптю може да споделите също с неговите сътрудници и шефство, като изпратите фотографията до централата на КАТ. Възможно е от приятната изненада катаджията да се просълзи, а може даже и да се наака…

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР