Почти всички арабски държави изразиха недвусмислено солидарност против действията на

...
Почти всички арабски държави изразиха недвусмислено солидарност против действията на
Коментари Харесай

Арабският свят застана срещу Иран

Почти всички арабски страни показаха недвусмислено взаимност срещу дейностите на Иран, осъждайки всички неотдавнашни офанзиви в района на Персийския залив, и поддържаха всички дейности на Саудитска Арабия за отбрана на територията ѝ. Това се показва в окончателното изказване на изключителната среща на върха на Лигата на арабските страни, извършена в Мека, съобщи Агенция " Фокус ", базирайки се на ТАСС.
" Подкрепяме всички дейности на Саудитска Арабия за отбрана на нейната територия и сигурност. Арабските страни са солидарни пред лицето на иранската интервенция. Осъждаме намесата на Иран в сирийската рецесия, делата на Бахрейн и поддръжката за терористични групи, които оперират там, осъждаме окупацията на Иран на трите острова на ОАЕ и изстрелването на ирански ракети от Йемен към Саудитска Арабия. Сътрудничеството с Техеран би трябвало да се основава само на правилото на ненамесата му в делата на други страни ", се споделя в изказването.
Ирак не поддържа изказването, признато в края на срещата, съобщи генералният секретар на Арабската лига Ахмед Абу ал-Гейт, чието изявление беше излъчено по арабските телевизионни канали.
Според него иракската делегация е изпратила известие, в което декларира, че " възразява " против заключителното официално съобщение на срещата на върха " в настоящия му тип " и не е взела участие в подготовката на документа. В същото време, съгласно генералния секретар, пратениците на Багдад са удостоверили неговата позиция, осъждайки " всевъзможни дейности против сигурността на саудитското кралство и братята в Персийския залив ".
По-рано по време на изключителна среща иракският президент Бархам Салех съобщи, че напрежението към Иран може да предизвика война. " Свидетели сме на районна рецесия, която ни слага на прага на война, която ще унищожи всичко ", сподели той, като акцентира, че неговата страна " прави всичко допустимо за поощряване на разговора в района ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР