Почти всички — 97 процента — от 11,58 милиона данъкоплатци,

...
Почти всички — 97 процента — от 11,58 милиона данъкоплатци,
Коментари Харесай

Ще облекчи ли софтуерът болката от подаването на данъчни декларации?

Почти всички — 97 % — от 11,58 милиона данъкоплатци, които са подали своите заявления за самокритика до крайния период 31 януари, са го създали онлайн.

Подали са документи по няколко метода. Около 5,2 милиона заявления бяха подадени непосредствено на уеб страницата или приложението на HMRC и 6 милиона посредством търговски програмен продукт. Междувременно 4,6 милиона души са подали декларациите си сами, до момента в който 6,6 милиона са употребявали сътрудник, като да вземем за пример счетоводител.

Миграцията към търговски програмен продукт скоро ще се форсира. От април 2026 година, когато влязат в действие така наречен Правила за цифрово данъчно облагане, 1,75 милиона притежатели на бизнес и наемодатели, които купуват за отдаване чартърен, ще би трябвало да употребяват търговски програмен продукт, с цел да подават тримесечни доклади за приходите до данъчните управляващи.

Кога данъкоплатците ще би трябвало да употребяват програмен продукт или сътрудник, с цел да подадат своята декларация? FT Money изследва технологията и разпоредбите се трансформират.

Вс...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР