Почти всеки знае, че да оставиш дрехите в пералнята не

...
Почти всеки знае, че да оставиш дрехите в пералнята не
Коментари Харесай

Всички ги правим: Всекидневните домашни дейности, които застрашават здравето ни

Почти всеки знае, че да оставиш облеклата в пералнята не е добре. Но има и други също толкоз огромни неточности, които вършим, само че даже и не подозираме за тях. Представяме ви някои неща, които всеки от нас прави, само че и не подозира, че разрушават дома му.

Виж още: Велики артисти, които се разминаха с велики функции! И то по свое лично предпочитание

Метенето на пода

За доста от нас да заметем боклука от земята е бързият метод да почистим. Но той надалеч не е ефикасен. Така не отстраняваме даже 10% от мръсотията вкъщи. Вместо това подвигаме прахуляк, която попада върху мебелите и в белите ни дробове. 

Виж още: ТЕСТ: Пробвай общата си просвета с тези забавни въпроси!

Пластмасова вместо дървена дъска за рязане

Има мит, съгласно който пластмасовите дъски се поддържат по-лесно от хигиенична позиция. Това е по този начин, само че единствено до момента в който не се появят първите драскотини от ножа по нея. Те са идеално място за отглеждане на бактерии и даже миенето не би помогнало.

Виж още: Лесни хрумвания по какъв начин да почистим телефона и слушалките си

Оправяте леглото си след ставане

Това може би ви се коства необичайно, само че повода са акарите, които живеят в съвсем всяко легло и се хранят с мъртви кафези от човешката кожа. Толината и влагата са идеална среда за тях. Затова е значимо, когато станете, да изчакате преди да оправите леглото си.

Виж още: Време е за почивка! Кои са най-честите ни неточности, които ни бъркат надълбоко в портмонето?

Оставяте кърпи в банята

Още едно прелестно място за отглеждане на бактерии и гъбички. Топлина, О2 и влага - това са идеалните условия. Не дръжте кърпите в банята и ги сменяйте на всеки два дни.  

Изображение: iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР