Почти всеки шофьор познава този проблем - при ниските температури

...
Почти всеки шофьор познава този проблем - при ниските температури
Коментари Харесай

Бустер за акумулатора

Почти всеки водач познава този проблем - при ниските температури понижават доста продуктивността на батериите. Бустерите за бърз старт, един тип захранваща /пауър/ банка за коли, могат да оказват помощ като краткосрочна аварийна батерия и да разрешат стартирането на мотора.

Този вид усилвател /бустер/ работи на дванадесет волта и може да бъде обвързван към отпаднал батерия на автомобила с полюсни клеми. За да се направи това, се свързва алената полюсна скоба към плюс, черната полюсна скоба към минус и се ревизира дали скобите са сложени вярно. Изчаква се пет минути и се започва мотора. След като моторът работи се изключва усилвателя допустимо най-скоро.

Стартерът несъмнено би трябвало да има отбрана против късо съединяване. Това защищава от по-лоши неща, в случай че и двете скоби на полюса се допират една до друга, когато усилвателят е включен. Защитата от противоположна полярност също може да бъде доста потребна при положение на подозрение. В резултат на това усилвателят даже не се включва, в случай че клемите на клемите на стартера са инцидентно погрешно свързани.

Когато купувате такова устройство, би трябвало също по този начин да се уверите, че бустерът обезпечава задоволително мощ за акумулатора на вашия автомобил. Производителността на бустерите постоянно се дефинира с работен размер, да вземем за пример "дизел до 2,5 литра, бензинови мотори до три литра ". Ако бустерът има и USB портове, с него могат да се зареждат и други устройства като смарт телефони и преносими компютри.

Какви са преимуществата на усилвателя спрямо естественото подаване на ток от външен източник? Няма потребност от втора кола с водач. Няма искри или пикове на напрежението, когато се свързва. Но изисква внимателност - с цел да сте сигурни, че бустерът няма да загуби своята продуктивност даже при бездънен мраз е добре да вземете устройството със себе си, когато е студено, а не да го оставяте в колата.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР