Почти всеки родител е прибягвал до бели лъжи“ – магазинът

...
Почти всеки родител е прибягвал до бели лъжи“ – магазинът
Коментари Харесай

„Белите лъжи“ водят до проблеми в развитието на детето

Почти всеки родител е прибягвал до „ бели неистини “ – магазинът е затворен в този момент и не можем да купим играчката; Дядо Коледа ще ти остави дарове под елхата, тъй като си слушал цяла година; рисунката ти е страхотна; Феята на зъбките ще ти остави паричка под възглавницата и така нататък Тук обаче ще стане дума и за по-сериозни неистини.

Подобни неистини обаче е допустимо да доведат до разклащане на доверието сред децата и родителите, както и до други проблеми.

Според едно скорошно изследване с юноши от Сингапур лъжите могат да имат негативни последствия върху детското развиване и връзките, в които следствие градим. Това е нещо, което учените назовават „ лъжливо родителство “, което се свързва с желанието на родителите да управляват държанието и страстите на дребните деца, написа " Обекти ".

Почти всеки родител е прибягвал до „ бели неистини “ – магазинът е затворен в този момент и не можем да купим играчката; Дядо Коледа ще ти остави дарове под елхата, тъй като си слушал цяла година; рисунката ти е страхотна; Феята на зъбките ще ти остави паричка под възглавницата и така нататък Тук обаче ще стане дума и за по-сериозни неистини. Подобни неистини обаче е допустимо да доведат до разклащане на доверието сред децата и родителите, както и до други проблеми.

Според едно скорошно изследване с юноши от Сингапур лъжите могат да имат негативни последствия върху детското развиване и връзките, в които следствие градим. Това е нещо, което учените назовават „ лъжливо родителство “, което се свързва с желанието на родителите да управляват държанието и страстите на дребните деца.

Това не значи, че в случай че кажете на децата си, че Дядо Коледа съществува, те в никакъв случай повече няма да ви имат вяра отсега нататък или пък в случай че им кажете, че бебетата се раждат от семенца, към този момент няма да ви обичат. Най-същественото при „ лъжливото родителство “ е, че лъжите са непрекъсната част от възпитанието и се употребяват, с цел да управляват детето.

Ако едно дете бива непрекъснато лъгано, по какъв начин очаквате да развие възприятие на доверие към някого, минимум към родителите си? Подобно образование би могло да нанесе съществени вреди върху по-нататъшното му развиване и да провокира у порасналото дете възприятие за непълноценност, комплекси, проблеми с доверяването и така нататък

Едно от проявленията на сходен вид родителство е експанзията, както и антисоциалното държание. Затова родителите би трябвало доста добре да помислят и да преценяват дали е безобидно да лъжат децата си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР