Почти всеки от нас, от време на време, приема лекарства.

...
Почти всеки от нас, от време на време, приема лекарства.
Коментари Харесай

Защо лекарствата не се пият с течност, различна от вода

Почти всеки от нас, понякога, приема медикаменти. И постоянно посягайки към следващото хапче, даже не се замисляме с каква течност го одобряваме и какъв брой е значимо това.
Кафето, сокът или чаят са освен неразрешени, само че и извънредно рискови в съчетанието с множеството медикаменти.
Правилната композиция
Всички медикаменти, в случай че лекарят не е прецизирал спецификата на приема им, би трябвало да се одобряват единствено с елементарна питейна вода. Не се предлага потреблението на минерална вода, сода, кафе, сладки питиета или сокове за тази цел. Това предписание обаче от време на време може да бъде нарушено, когато става въпрос за избрани типове медикаменти.

Така че, възможно е да се пие мляко с препарати с мастноразтворими витамини, противотуберкулозни медикаменти и таблетки, съдържащи нестероидни противовъзпалителни съставни елементи.
Соковете могат да се употребяват единствено за пиянство на добавки с желязо. Съдържанието на витамин С усилва усвояването на това вещество.
Алкалната минерална вода може да помогне за усвояването на медикаменти срещу киселини.
Във всички останали случаи си коства да се откажете от всевъзможни питиета, разнообразни от питейна вода. За да изпиете лекарството си, са задоволителни от 50 до 200 мл вода.
Защо соковете са рискови?
Последните изследвания демонстрират, че обогатеният с калций портокалов сок може да повлияе на успеваемостта на някои медикаменти, изключително антибиотици.
Резултатите от скорошно клинично изследване, оповестено в Journal of Clinical Pharmacology, демонстрират по какъв начин сокът въздейства върху ефикасността на антибиотика ципрофлоксацин.
Участниците в проучването са приели антибиотика с една от трите течности: вода, елементарен портокалов сок и обогатен с калций портокалов сок.
Резултатите от кръвните им проби регистрират, че когато лекарството се приема с портокалов сок, равнището му в кръвта спада с към 23%. Когато се приема с обогатен с калций портокалов сок, концентрацията му спада с близо 40%.
 Ще има ли хапче против нещастна обич? Ще има ли хапче против нещастна обич?
Възможно ли е да има хапче против нещастна обич? Британски учени са почнали работа върху основаването на таблетка, чието деяние ще...
Пиенето единствено на една чаша сок от грейпфрут може да докара до деветкратно нарастване на концентрацията на някои медикаменти в кръвта.
Сокът от грейпфрут също доста забавя елиминирането на медикаментите от тялото.
Преди няколко години лекарите откриха „ резултата на грейпфрута “ - пиенето на сок от този плод понижава резултата на някои медикаменти за надзор на кръвното налягане. Известно е още, че сокът от грейпфрут може да ускори резултата на над 40 разнообразни медикаменти.
Напоследък се появиха доказателства, че портокаловият и ябълковият сок също могат да попречат на действието на някои медикаменти. И според от лекарството, което приемате, резултатите от Вашето лекуване могат да бъдат или блокирани, или засилени.
Сокът от алена боровинка може да ускори резултата на разреждащите кръвта препарати, които постоянно предписвани на пациенти с високо кръвно налягане. Това може да аргументи кървене.
 Експериментално лекуване срещу Алцхаймер се е оказало сполучливо Експериментално лекуване срещу Алцхаймер се е оказало сполучливо
Ново пробно лекуване срещу Алцхаймер се е оказало сполучливо и без странични резултати, оповестяват учени от Съединени американски щати. Изследването, публик...
Защо не може с мляко?
Калцият в млякото и млечните артикули се свързва с избрани съставни елементи на медикаментите, което понижава тяхната успеваемост. Следователно е невероятно освен да пиете медикаменти с мляко, само че даже да го употребявате незабавно след приема им. Струва си да се помни златното предписание: сред приема на антибиотици, витамини, добавки с желязо, доста други медикаменти и приема на мляко, кефир, кисело мляко и други млечни артикули би трябвало да минат най-малко 3-4 часа.
Защо не може с алкохол?
Пиенето на алкохолни питиета с избрани медикаменти може да усили нежеланите им резултати, правейки тази композиция извънредно рискова.
При попадане в тялото алкохолът се всмуква в кръвта и се разгражда в черния дроб. Повечето медикаменти, също са всмукани от червата, след което попадат в кръвта и по-късно се подлагат на промяна в черния дроб. В композиция с алкохол натоварването на този орган става доста.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР