Почти всеки на света обича да пие хубаво кафе, а

...
Почти всеки на света обича да пие хубаво кафе, а
Коментари Харесай

Грешките, които правим когато избираме кафе

Почти всеки на света обича да пие хубаво кафе, а някои и не могат да изживеят деня си добре без едно такова, от време на време и две. Има обаче няколко неща, които доста хора вършат при пазаруването, поръчването и пиенето на кафе вкъщи и на открито, показва в материал Business Insider. Изданието показва девет неточности, които множеството хора позволяваме, въз основа на консултация с Уил Корби - началник на лондонския стартъп Pact Coffee, който доставя прясно изпечено кафе до адреси за поръчка. 

Корби е работил в промишлеността на кафето 12 години, печелил е световни награди за баристи, бил е жури на състезания в Колумбия, има лични кафенета и също по този начин опит в печенето. В последните 12 години е специализирал в региона на постигането на допустимо най-хубаво качество на кафето и усъвършенстването на процеса на развъждане, доставка, импорт и печене. 

По думите му има доста стъпки, които хората да подхващат, с цел да се уверят, че ще имат по-добра чашка кафе всеки ден.

Грешките, които вършим във връзка с кафето, са:

Не го купуваме прясно, а то би трябвало да се взима свежо също както зеленчуците или хляба . Кафето в действителност не е артикул с доста дълъг живот. Едно от основните неща, свързани с него, е да се пие в действителност прясно. 

Държим го отворено повече от месец. 

Пакетите с кафе в Европа нормално се продават по 250 гр., с които съгласно Корби се вършат 13,14, до 15 чаши кафе. Така си подсигуряваме всекидневен запас за към две седмици. Някои хора обаче си вършат кафе от същата опаковка месец по-късно откакто е отворена - тогава има сериозен спад в качеството. След месец кафето стартира да има изтъркан усет и се усеща, че е остаряло. При всяко отваряне и затваряне на опаковката, то губи аромата си. 

Кафето не е еднообразно смляно . Обикновено го купуваме на зърна или смляно за кафемашина или кафеварка. Какъвто и способ за преваряване да използваме обаче би трябвало да имаме поради, че при неравномерни дребни частици може да се получи прекалено добиване и по-горчив усет. При нерваномерни огромни частици се прибавя усет на киселинност, който не е доста прелестен. Съвет: Купувайте кафе, което е смляно особено за метода на преваряване, който ще употребявате. Щом получите частици с вашия размер, варете го. 

Варите го повече от 4 минути. 

Продължава на страница 2. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР