Почти всеки е чувал за Зигмунд Фройд и неговите теории

...
Почти всеки е чувал за Зигмунд Фройд и неговите теории
Коментари Харесай

Сексуалната революция на Райх - оргонната терапия

Почти всеки е чувал за Зигмунд Фройд и неговите теории за човешкото държание. Една от тематиките, които известният австрийски психоаналитик преглежда в своите писания е потискането на човешката половост.

Неговият студент Вилхелм Райх обаче взема някои от концепциите на учителя си и ги развива в радикална посока.

Енергията на един оргазъм може да лекува всевъзможни заболявания

Това е главното поверие на психоаналитика, почитател на Фройд.

Според Райх, в случай че Хитлер и неговото обграждане се бяха включили към половата му „ гражданска война “, може би войната би била предотвратена. Нацистите обаче примат теорията му като „ еврейска интрига “ и австрийският психоаналитик е заставен да избяга в Дания, откакто трудовете му в Австрия и Германия са изгорени.

През 30-те години на ХХ в. Райх открива леговище в Съединени американски щати, където развива своите визии и търси поддръжка от различен емигрант – Алберт Айнщайн.

През 1940 година Райх написа писмо до Айнщайн,

в което желае да разиска с него „ комплициран и наложителен теоретичен въпрос “. Този наложителен въпрос се касаел за неговата оргонна терапия, основаваща се на схващането, че здравето зависи от действието на биологичната сила - "оргон " (от "организъм " и "оргазъм ").

ВИЖТЕ ИНТЕРЕСНИ МЕДИЦИНСКИ ПРАКТИКИ ОТ МИНАЛОТО

За задачата Райх изобретява трансформатор, който той назовава „ батерия на оргонна сила “. Изобретението не било нищо повече от една огромна дървена кутия с алуминиева изолираност, само че психоаналитикът вярвал, че то може да запази оргона във въздуха и да помогне на доста пациенти да се отърват от своите душевен и физически болести.
 Акумулатор на оргонна сила Акумулатор на оргонна сила
Айнщайн тактично пренебрегва многочислените писма, до момента в който един ден не се съгласява да се срещне с психоаналитика в Принстън.

След срещата Райх написа: „ Когато му споделих, че хората ме считат за вманиачен, той отвърна „ Мога да го допускам “ “. И до момента в който психоаналитикът схваща мнението на популярния физик изцяло неправилно, Айнщайн се връща към игнорирането на неуместните писма на Райх, които не престават да идват в пощата му след срещата.

През 40-те и 50-те години на ХХ в. оргоновият батерия набира известност

в Америка, макар неодобрението на един от най-брилянтните мозъци на века.

Автори като Дж. Д. Селинджър, Алън Гинсбърг, Пол Гудман и Джак Керуак намерено одобряват новаторското откритие на австрийския психоаналитик. Уди Алън даже го включва в своя филм от 1973 година „ Поспаланко “.

В писмо до Керуак романистът Уилям Бъроуз написа: „ След като прочетох книгата му (на Райх), си направих оргонов батерия и машинката в действителност работи. Този човек не е вманиачен, той е просто талант “.

За злощастие на Райх

в края на 40-те години изобретението му притегля вниманието на Агенцията за надзор на храните и медикаментите. Той отхвърля да подложи своята машина на нужните проби и по този начин дава мотив за следствие по случая.

И до момента в който от организацията събират нужните доказателства, с цел да извадят изобретението на Райх от пазара, психоаналитикът ражда още по-налудничави хрумвания.

Знаехте ли, че... резачката е основана за изродяване на бебета

През 50-те години той основава откритие, което изстрелва вода, съдържаща оргон, в облаците, за да управлява метеорологичните условия. По това време от организацията към този момент имат задоволително доказателства, с цел да получат правосъдна заповед за прекъсване продажбата на оргоновия батерия.

Райх пренебрегва правосъдната заповед и през 1957 година е наказан на две години затвор. На 3 ноември 1957 година - осем месеца, откакто присъдата му влиза в действие, на 60-годишна възраст той умира в пандиза в Люисбърг, Пенсилвания.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още забавни вести последвайте страницата ни в Instagram.

Четете още:

Няколко заболявания, които в миналото са разбирани и третирани неверно

Инжектиране с рак, заразяване с чума и още опити от предишното

"Бащата на актуалната гинекология " опитал върху тъмнокожи робини
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР