Почти във всяка къща навярно има котка. И тя е

...
Почти във всяка къща навярно има котка. И тя е
Коментари Харесай

Ако имате котка, инфарктът не е толкова страшен

Почти във всяка къща вероятно има котка. И тя е обичана освен от децата, само че и от възрастните. Толкова е хубаво, когато радостно бивате посрещнати от пухкавите си четириноги другари. Но малко от нас знаят, че котката е потребна и за здравето! Нека разберем повече за тези дребни лечители!

Малки четириноги лечители

Учени от университета в Минесота (САЩ) след над 10 години проучвания са потвърдили, че собствениците на котки са по-малко склонни да страдат от сърдечен удар. Проучванията са извършени при 4435 души, чиято възраст е от 30 до 70 години. Учените споделят, че рискът да умрат от сърдечен удар е бил с 30% по-нисък при тези хора, които са имали животни вкъщи, а това са били половината от изследваните. Трудно е да се откри пояснение за това. Има съмнение, че котките оказват помощ на стопаните си по-лесно да понасят всевъзможен тип стрес.

А учените от Вирджиния настояват, че децата ще бъдат по-малко изложени на астма, в случай че играят с котка. Само детето не би трябвало да е алергично към вълна. В този случай се генерира имунен отговор, който защищава освен от астма. С течение на времето ще се създават антитела против котешките алергени.

Достатъчно е да поставим домашния си любим на рефлексогенните зони и биоенергетичният му ефект върху нас се усилва. И всичко това, тъй като мърканията им са освен са приятни за чуване, само че и ефикасни при лекуване. Подобно събитие е допустимо при честоти сред 22 и 44 херца, а вибрациите способстват за бързото възстановяване на човешките кафези и костната тъкан.

Докато галите котка, тя има по-широко обхватно мъркане. И в същото време в централната нервна система на човек се появяват делта талази, които са виновни за удоволствието. Играейки с дребния си другар известно време, е по-вероятно да преминете успешно през меланхолия и раздразнителност.

Ако страдате от безсъние, тогава би трябвало да лежите по-близо до котката си, да вземем за пример да я поставите покрай челото си или врата. А при болести на храносмилателната система би трябвало да поставите домашния си любим върху слънчевия сплит. При остеохондроза е належащо котката да легне върху корема. И това не е целият списък. Близостта с вашата котка възстановява кръвното налягане, ускорява заздравяването на пострадванията и стопира възпалителния развой.

Всичко това обаче не значи, че при положение на заболяване е належащо да принудите котката си да легне на възпаленото място. В последна сметка самата тя усеща къде нещо не е наред с вас и ще легне там, където е належащо. Котките са доста чувствителни, така че незабавно усещат измененията в настроението ви. И в случай че те са продължително време до вас, това може да демонстрира опасност от сърдечен удар.

Вижте още: Лечебните свойства на пилешката кожа за сърцето и имунитета

Вашият домашен любимец предизвестява с държанието си, че е време да прибегнете до медицината. Затова му се отплатете с любовта си. Не го предавайте. Бъдете здрави и благи към любимците си!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР