Почти удвоена е била преди дни заплатата на директора на

...
Почти удвоена е била преди дни заплатата на директора на
Коментари Харесай

Почти удвоена заплата за шефа на Народния от министър Тодоров

Почти удвоена е била преди дни заплатата на шефа на Народния спектакъл Васил Василев от страна на новия министър на културата Найден Тодоров - същият, който се жали от поста, " попречил ” му предишния месец да отиде " няколко пъти до Виена ”, както самичък показа откровено и персонално във Facebook. Очакваме коментара на Министерството на културата, на което сме задали съответните питания.

Според наши източници от 2800 лева месечно " окладът ” е скочил до близо 5 бона. Промяна в спецификата и количеството на работата, в длъжностната характерност и в каквито и да било други параметри няма.
Всичко обаче е доста елементарно за министъра, който самичък е на държавната трапеза също и като диригент и началник на Софийската филхармония, и като тв водещ в Българска национална телевизия: сметката идва при богатия български поданик, който - ще – не ще - я заплаща.

Не е ясно основанието за съвсем удвоената сума. Но явно демонстрира нараснали залози на служебния министър на културата към Василев.

Само подсещаме, че сега част от културната ни общност желае оставките и на двамата поради напрежението, което от седмици тлее и избухва на вълни в Народния спектакъл.
Апропо, шефът на академичната натрупа не е деятел на Движение за права и свободи, както неизвестно за какво се спекулира в медиите. С аленото си минало, той е член на управлението (Оперативното бюро) на малко известната отделила се от Българска социалистическа партия партия на ексдепутата  от Варна Красимир Янков, наречена Българска прогресивна линия. На формалния уебсайт на организацията неговият портрет с алена вратовръзка върви четвърти.
 
Наталия Каменова

 

``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР