Почти целия списък Магнитски е познат на прокуратурата, работим срещу

...
Почти целия списък Магнитски е познат на прокуратурата, работим срещу
Коментари Харесай

Списъкът Магнитски познат на прокуратурата, за Горанов нямало достатъчно доказателства

Почти целия лист " Магнитски " е прочут на прокуратурата, работим против тях, а против някои се водят и досъдебни производства. Това заяви заместник основният прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов пред.

По думите му новият лист " Магнитски " е открита поддръжка на дейностите на прокуратурат и приветстват поддръжката на сътрудниците им от Съединени американски щати и Англия.

" Румен Овчаров е обвиняем, има присъда на 2 инстанции. Има обвинителен акт и против Николай Малинов. Прокуратурата и против него е свършила своята работа. Срещу още 2 лица в листата, които не са измежду тези, също се води наказателно произвеждане за корупция, което е в Националната следствена работа и не е изключено в близко време да бъдат повдигнати обвинявания и против тях. Почти целият лист ни е прочут ", добави Борислав Сарафов.

Той разяснява още, че срещу Владислав Горанов би трябвало да бъдат събрани задоволително доказателства, с цел да бъде повдигнато обвиняване.

" Ще проверим още веднъж всички данни против тези лица, ще желаяме данни от ДАНС и Министерство на вътрешните работи, тъй като корупцията се разкрива от оперативните служби, а не от прокуратурата. Ще възложим данъчни инспекции и проверки на тези лица ", добави Сарафов.

Той разясни, че Васил Божков би трябвало да бъде разпитан в България от българските проверяващи органи, с цел да може показанията да бъдат годни, само че не разяснява дали други имена ще бъдат добавени в този лист.

Разследването на газовите доставки

Борислав Сарафов разяснява и следствието на Националната следствена работа против някогашен министър на енергетиката, негов заместител и някогашен шеф на " Булгаргаз " за длъжностни закононарушения, вследствие на които е нанесена вреда на " Булгаргаз " за 88 млн. лева в интервала директно след прекъсването на газовите доставки от Русия към България - края на април 2022 - май 2022.

Става въпрос за някогашния енергиен министър Александър Николов, заместника му Данаил Николов и някогашния шеф на " Булгаргаз " Людмил Йоцов.

" Събрани са задоволително доказателства, с цел да бъдат лицата привлечени като обвинени ", означи Сарафов и окачестви това като нагла, безочлива, арогантна кражба за милиони, тежък спор на ползи.

" Имената на Кирил Петков и Асен Василев са включени в отчета, доколкото техните позиции - министър председател и вицепремиер, само че те нямат касателство във връзка с газовите доставки. Преките отговорности са на министъра на енергетиката, неговия заместител, който е превишил властта и правата си и на шефа на " Булгаргаз ". Тези са лицата, които е трябвало да обезпечат различни доставки на газ. Разследването не е завършило ", разяснява Борислав Сарафов.

Случаят Nexo

" По проблема Nexo не проверяваме търговски сдружения, а физически лица - български жители, които са направили закононарушение. Издирваме лицата, които не са открити и не са им предявени обвиняванията ", съобщи Борислав Сарафов.

Убийството на Иван Владимиров

" Очевидно има проблем с държанието на хората. Атаката и експанзията против институциите - против полицията, службите за сигурност, съда и прокуратурата не работи в подсилване на доверието на обществото ", сподели още Борислав Сарафов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР