Почти три години след като PayPal започна да поддържа трансфери

...
Почти три години след като PayPal започна да поддържа трансфери
Коментари Харесай

PayPal пуска своя криптовалута, обвързана с долара

Почти три години откакто PayPal стартира да поддържа прехвърляния на криптовалути за всички сметки в Съединени американски щати, финтех компанията пуска собствен личен стейбълкойн, който е привързан с щатския $. PayPal USD, изясняват от компанията, е " 100% гарантиран с депозити в щатски долари, краткосрочни американски държавни скъпи бумаги и сходни парични еквиваленти ", оповестява Engadget.

PayPal за първи път удостовери, че " изследва опцията за основаване на постоянна монета " още през януари предходната година, откакто разработчик откри код и изображения за " PayPal Coin " в приложение на компанията. Тогава тя разяснява, че ще работи със съответните регулаторни органи, " в случай че и когато реши да напредне ".

От PayPal изясняват, че тяхната цифрова монета е токен, издаден в блокчейна на Ethereum от Paxos Trust Company, който предстои на регулаторен контрол от Департамента за финансови услуги на щата Ню Йорк (NYDFS). Компанията също по този начин е получила BitLicense, или бизнес лиценз за действия с виртуални валути, от юни 2022 година

Потребителите могат да купуват и продават PayPal USD за по 1 $. Те могат да изпращат монетите на други консуматори като заплащане или да ги употребяват за закупуване на артикули и услуги. Те могат също по този начин да трансферират PayPal USD към съвместими външни портфейли или да обръщат други криптовалути в сметката си към и от стабилната монета на PayPal.

Както отбелязва Reuters, преди този момент управляващите осуетиха опитите на редица огромни компании да вкарат свои лични постоянни монети. Meta да вземем за пример две години се опитвашеи да пусне стейбълкойн, само че планът се провали след многократни пречки от страна на регулаторите, свързани с това, че той може да се употребява за пране на пари.

Иън Кац, ръководещ шеф на Capital Alpha Partners, разяснява пред Reuters, че PayPal USD скоро може да притегли вниманието на Федералния запас и Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища.

Засега PayPal се концентрира върху американският пазар, само че при позитивно развиване се чака компанията да разшири обсега на платформата си с други впдещи пазари.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР