Почти три четвърти от румънците или 72,2 процента предпочитат да

...
Почти три четвърти от румънците или 72,2 процента предпочитат да
Коментари Харесай

Над три четвърти от румънците предпочитат продукти местно производство

Почти три четвърти от румънците или 72,2 % избират да купуват румънски артикули, даже и да са по-скъпи, до момента в който 26,3 на 100 избират артикули на най-хубавата цена, без значение дали са румънски или импорт от чужбина. Това демонстрират данните от ново изследване на социологическата организация ИНСКОП (INSCOP), изпратено и до редакцията на Българска телеграфна агенция.

Продуктите родно произвеждане поддържат поддръжниците на Социалдемократическата и Национално-либералната партия, хората над 45 години, неактивните, жителите на селата и тези, които нямат профил в обществените мрежи.

Продуктите на най-хубава цена избират поддръжниците на Националистическата партия „ Алианс за единение на румънците “, младежите под 30 години, неактивните и евентуално дейните.

62,7 % от румънците са на мнение, че селскостопанските артикули румънско произвеждане са по-редки в огромните търговски мрежи, тъй като въпросните избират артикули от чужбина. 33,4 на 100 считат, че тази наклонност се дължи на дребното локално произвеждане. 3,9 % не дават отговор.

Проучването на публичното мнение е извършено сред 22 и 29 февруари посредством телефонни изявленията. Участвали са 1100 души от разнообразни социално-демографски категории на възраст 18 и повече години. Максимално допустимата неточност на данните е ± 2,95 %.

​​​​​

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР