Почти сме финализирали процеса с имената, които ще водят листите

...
Почти сме финализирали процеса с имената, които ще водят листите
Коментари Харесай

Д-р Виктор Серафимов: Лица от Държавна сигурност нямат място в листите на Републиканци за България

Почти сме финализирали процеса с имената, които ще водят листите за идните парламентарни избори. Въведохме доста условия и изискавания във връзка с претендентите за народни представители. Това, което надскача Конституцията обаче е, изрично условие нашите претенденти да нямат съпричасност към структурите и службите на някогашната Държавна сигурност, това е нещо, на което доста държим и няма да има оттегляне. Подобен вид хора нямат място в листите на Републиканци за България, както и измежду дейните политически лица на партията.

Това сподели доктор Виктор Серафимов представител и административен секретар на Политическа партия „ Републиканци за България “ в предаването „ Делници “ по телевизия „ Евроком “.

„ Всички знаят, че предстоят парламентарни избори. Това, което малко на брой осъзнават е, че сега тече една генерална подготовка за уреждането на резултатите за тези парламентарни избори. В момента има частични локални избори в 12 обитаеми места в края на месец февруари. Дуото ГЕРБ-ДПС тук-там павира пътя, с цел да си уреди актуалните парламентарни избори “, съобщи Серафимов.

Той описа за следващ опит на настоящата симбиоза ГЕРБ-ДПС да въздейства на изборните процеси. „ Какво се случва - във въпросното село Николаево, в община Плевен, относително неголямо село, което малко хора познават, ще има избори. Три отхвърли има от страна на ОИК-Плевен да записваме претендент. Първият претендент всъщност беше отритнат по някакви съображения на ОИК, ние взехме решение да не апелираме и предложихме различен претендент. По отношение на втория ни претендент имаме два отхвърли. Съображенията на ОИК-Плевен са налудничави. Чисто юридически е куриозно. Комисията приема претекста и ще изтъквам „ житейски безпричинно е едно лице да живее повече от 6 месеца на един адрес и това да не му е непрекъснатият адрес. След подадена тъжба в ЦИК, те анулираха поръчковото решение и получихме позволение и ОИК – Плевен регистира претендента ни за частничните локални избори Георги Мончев “, добави Серафимов.

„ Вследстивие на дейностите на ОИК-Плевен от Републиканци за България настояваме за оставката на ръководителят й Ярослав Димитров “, сподели Серафимов.

„ Управлението от джипка би трябвало да спре. То би трябвало да се възвърне такова каквото е по Конституция, тъй като ние сме парламентарна република. Парламентът би трябвало да бъде мощен и настоящ, а изпълнителната власт – държавното управление би трябвало да е експертно. Всеки би трябвало да тежи на своето място със своята експертиза. Към днешна дата Народното събрание е един дисциплиниран орган, който е напълно зависещ на изпълнителната власт “, безапелационен е представителят на партията.
Серафимов съобщи, че прекомерно дълго време българският политически живот е редуциран единствено до политически интриги и специалистите са били встрани от тези процеси. „ Крайно време е хората, които имат експертиза да вземат действително присъединяване в процеса на взимане на решение “.

„ В цялата си политическа активност ще работим доста интензивно с нашите структури, членове и симпатизанти.

Идеята е да има доста необятно посланичество и един редови член на партията, членувайки в клуб, да може директно да взе участие в работата на общинската и регионалната организация “, изясни Виктор Серафимов.

Относно думите на Цветан Цветанов  Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, че Републиканци за България ще предложат за закриване Специализирания съд и прокуратура Серафимов посочи, че: „ Специализираното наказателно правосъдие в България се възприема от необятната общност като една бухалка – като инструмент за лишаване на един или различен бизнес. То би трябвало да бъде закрито, тъй като не се случва по съответен и верен метод в страната “.

По думите му правосъдната промяна е един голям въпрос, който седи пред нашето общество. „ Всички вероятни отчети на Европейска комисия, на Венецианската комисия и институциите, в които членуваме споделят, че върховенството на закона е значителен проблем.
Виктор Серафимов е на мнение, че ще има опит за опорочаване на изборния развой. „ Ще работим и следим всяка една стъпка от този развой и както и до в този момент ще сигнализираме както способените органи и институции, по този начин и обществеността “.

„ Избирателят ще каже своята тежка дума на 4 април “, сподели още административният секретар на Републиканци за България.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР