Почти сигурно пловдивското подразделение на Главболгарстрой – ГБС – Пловдив

...
Почти сигурно пловдивското подразделение на Главболгарстрой – ГБС – Пловдив
Коментари Харесай

Очаквано: „ГБС – Пловдив” ще строи басейн „Младост”, отстраниха другите две фирми

Почти несъмнено пловдивското поделение на „ Главболгарстрой ” – „ ГБС – Пловдив ” ще строи плувен комплекс „ Младост ”. Комисията на Община Пловдив, която организира публичната поръчка, е отворила само тяхната ценова оферта, която е в размер на 17,4 млн. лева  без Данък добавена стойност или 20,88 млн. лв. с данъка. Другите две компании, които са пуснали предложения – „ Парсек груп ” и „ Климатроник ” ЕООД са били отстранени, защото предложенията им не отговаряли  на техническите условия.
Прочетете още
Очаква се до дни комисията да излезе с публично известие за избори на реализатор, а по-късно да стартира да тече и 10-дневния период за обжалване. Ако няма възражения в Комисия за защита на конкуренцията, то ще се подпише и договорът с компанията.

Припомняме, че предходната процедура още веднъж бе извоюван от „ ГБС – Пловдив ”, която бе за към 13 млн. лв.. Войната в Украйна и инфлацията обаче направиха невероятно реализацията на плана с въпросната сума. Поради това поръчката бе прекъсната по взаимно единодушие.

Средствата за плувния комплекс ще бъдат обезпечени, посредством заем от 20 млн. лв., а другият 1 млн. лв. ще е от личните приходи  на Община Пловдив.

Новата поръчка стъпва точно на КСС-то  на „ ГБС – Пловдив ” и планът на арх. Тодор Абаджиев.

В  заданието е заложено построяването на актуален плувен комплекс, отговарящ на условията на Международната федерация по плуване. Новопроектираният плувен басейн се състои от един непълен под земята етаж в зоната на пространството сред съществуващия и новия басейн, два надземни етажа, развити по периферията на коритото на басейна от южната и източната страна, а от север са проектирани три етажа, като междинният е предопределен за инсталационен подобен, където ще се разположат ОВК съоръжения.

50-метровият олимпийски басейн ще има трибуни с потенциал от 1002 души. Друга наложителна екстра е гъвкавото систематизиране на дължината – посредством специфичен мост, който се движи електронно в самото корито и може да загражда басейна до 25 метра – за детски надпревари. Електрониката е Омега. Също по този начин оборудването ще бъде снабдено с обезмъгляваща апаратура, с каквато не разполага нито един басейн в България.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР