Почти сигурно е, че руските сили се струпват в южната

...
Почти сигурно е, че руските сили се струпват в южната
Коментари Харесай

Руските сили се струпват в Южна Украйна, очакват контраофанзива. Войната навлиза в нова фаза -

Почти несъмнено е, че съветските сили се струпват в южната част на страната в очакване на украинската контраатака или в подготовка за вероятно нахлуване, e основният извод в днешния отчет на английското разузнаване на войната, разгласява от Министерството на защитата на Англия.

Дълги конвои от съветски военни камиони, танкове, теглена артилерия и други оръжия не престават да се отдалечават от украинския район Донбас и се насочват на югозапад. Съобщава се също по този начин, че от окупираните от Русия Мелитопол, Бердянск, Мариупол и от континентална Русия през Керченския мост в Крим се придвижва съоръжение.

Батальонните тактически групи, които се състоят от 800 до 1000 военнослужещи, са ситуирани в Крим и съвсем несъмнено ще бъдат употребявани за поддръжка на съветските войски в Херсонска област, прибавя отчетът.

На 2 август 2022 година в Крим беше ситуирана нова батальонна тактическа група, а такива се пренасочват и от Източната формация на силите. Много е евентуално те да бъдат изпратени в Херсонска област през идващите дни.

Украинските сили все по-често нападат мостове, хранилища за муниции и железопътни връзки в южните региони на Украйна. Сред тях е и стратегически значимата железопътна линия, която свързва Херсон с окупирания от Русия Крим, като съвсем несъмнено армията ще употребява композиция от блокиране, разваляне, разрушение, ограничение на достъпа, заличаване и спиране, с цел да се опита да повлияе на способността на Русия да се доставя логистично.

Войната на Русия против Украйна е на път да навлезе в нова фаза , като най-тежките боеве се трансферират на към 350-километрова фронтова линия, разпростряла се на югозапад от региона на Запорожие до Херсон, паралелно на река Днепър, приключва отчетът.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР