Почти съм сигурен, че ГЕРБ ще има своя кандидатура. Бих

...
Почти съм сигурен, че ГЕРБ ще има своя кандидатура. Бих
Коментари Харесай

Вили Лилков: Бих приел подкрепа от всеки избирател на ГЕРБ

Почти съм сигурен, че ГЕРБ ще има своя кандидатура. Бих бил удовлетворен, в случай че всеки един симпатизант на ГЕРБ види в мое лице претендента, който да бъде подсилен. Не отхвърлям поддръжка от никого. Това съобщи проф. Вили Лилков, който в сряда бе показан като претендент за кмет, повдигнат от гражданска самодейност " Синя София ".

Бих приел поддръжка от всеки гласоподавател на ГЕРБ, от всеки гласоподавател въобще, разяснява още Лилков пред Нова телевизия.

По мотив появилите се изказвания, че е допустимо той да бъде подсилен от ГЕРБ и е претендентът на ГЕРБ, той още веднъж повтори, че е съвсем сигурен, че партията на Бойко Борисов ще има собствен претендент, тъй като такава е логиката след 18 години ръководство.

 

Тяхното ръководство бе на мандатно мислене, краткосрочни цели, а би трябвало да се слагат огромните визи и дълготрайните цели, с цел да може София да се развива. Освен това години наред се залагат все едни и същи цели - обучение, превоз и технологии, само че би трябвало те да се премислят и балансират, изясни Лилков. На предходните избори той застана зад Йорданка Фандъкова, тъй като против нея бе кандидатурата на Мая Манолова.

Зад неговата кандидатура застанаха към 100 знакови фигури за дясното и синята концепция. Напреднали са диалозите и със 7 партии - КОД, БДФ, Национална движение „Симеон Втори", Съюза на репресираните, изясни Лилков. И добави, че се надява на поддръжка и от Съюз на демократичните сили, които в последните години са в коалиция с ГЕРБ. Може би при започване на септември ще се заяви цялостният формат.

Аз не разпръсквам десницата, а я сплотявам, безапелационен бе Лилков. Основанията да се кандидатирам са тези, че имам доста сериозна експертиза в локалната власт. Кметският пост не е място, където някой занапред би трябвало да се учи, разяснява той. И се закани да направи черен лист на компаниите, които си правят работата, с цел да нямат те достъп до публичните поръчки.

Васил Терзиев изповядва идеология няма ляво, няма дясно, а аз съм представител на дясното, разяснява още Лилков. Нямам право да му държа сметка за предишното на неговите родители, тъй като и аз имам деца и не считам, че би трябвало да им се търси отговорност за това какви са родителите им. По-скоро запитвам за какво, откакто не е имал гражданска позиция толкоз години, в този момент желае да ръководи, добави той.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР