Почти половината от всички собственици на криптовалути в Съединените щати,

...
Почти половината от всички собственици на криптовалути в Съединените щати,
Коментари Харесай

Собствениците на криптовалута се удвоили за една година

Почти половината от всички притежатели на криптовалути в Съединените щати, Латинска Америка и Азиатско-тихоокеанския район са закупили цифрови активи за първи път в живота си през 2021 година, съгласно ново изследване на борсата за криптовалути Gemini, написа TechNews.bg. Проучването измежду близо 30 000 души в 20 страни, извършено сред ноември 2021 година и февруари 2022 година, демонстрира, че 2021 година е годината-хит за криптовалутата, отбелязва Ройтерс. Инфлациятата е подтикнала интереса към виртуалните пари изключително в страни, които са претърпели обезценка на валутата, се показва в отчета.

Бразилия и Индонезия са водещи в света по приемане на криптовалута, откри Gemini. Там 41% от хората, интервюирани за изследването, имат криптовалута, спрямо 20% в Съединените щати и 18% в Обединеното кралство.

Изследването на Gemini разкрива още, че 79% от хората, които са имали криптовалута през предходната година, декларират, че са избрали да закупят цифровите активи поради " техния дълготраен капиталов капацитет ”.

Хора, които сега не имат криптовалута и живеят в страни, претърпели обезценка на валутата, са над пет пъти по-склонни да кажат, че възнамеряват да закупят криптовалута като тип обезпечаване против инфлацията. Само 16% от респондентите в Съединени американски щати и 15% в Европа са съгласни, че криптовалутите " хеджират ” против инфлацията – спрямо 64% в Индонезия и Индия, да вземем за пример.

Интересно наблюдаване е, че едвам 17% от европейците са имали цифрови активи през 2021 година В същото време единствено 7% от тези, които сега не имат криптовалута, споделят, че имат намерение да купят цифрови активи в даден предстоящ миг.

Докато биткойн – най-популярната криптовалута – доближи най-високата си стойност за всички времена от над 68 000 $ през ноември, помагайки за повишение на цената на пазара на криптовалута до 3 трилиона $, съгласно CoinGecko, тя се търгува в тесния диапазон от 34 000 до 44 000 $ през 2022 г.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР