Почти половината от всички европейци се страхуват от климатичните промени

...
Почти половината от всички европейци се страхуват от климатичните промени
Коментари Харесай

Европейците ги е страх от климатичните промени повече от тероризма, безработицата и миграцията

Почти половината от всички европейци се опасяват от климатичните промени повече от загубата на работа или от терористична офанзива. Това демонстрира изследване на Европейската капиталова банка (ЕИБ), откакто през вчерашния ден Европейският парламент разгласи " сериозно състояние с климата ", оповестява " Ройтерс ".

Символичното гласоподаване на евродепутатите имаше за цел да окаже напън за предприемане на дейности против световното стопляне на идната среща на високо ниво на Организацията на обединените народи (ООН).

Проучването на Европейска инвестиционна банка, в което са взели участие 30 000 души от 30 страни, в това число Китай и Съединени американски щати, сподели, че 47 % от европейците считат климатичните промени за опасност номер едно в живота им, по-голяма от безработицата, огромната миграция и терзанията по отношение на тероризма.

" Европейските жители са доста разтревожени за климатичните промени и тяхното влияние върху тяхното всекидневие и бъдеще ", разяснява Ема Наваро, която е вицепрезидент на Европейска инвестиционна банка, отговаряща за дейностите в региона на климата и околната среда.

" Интересното е, че доста от тях са оптимисти за опцията за обръщането на трендовете във връзка с климата. За страдание науката споделя друго. Имаме един опит за ограничение на световното стопляне и намаляване на неговите резултати ", сподели тя.

Европейска инвестиционна банка, която е благосъстоятелност на държавните управления на страните членки на Европейския съюз, е най-голямата интернационална институция в света за обществено кредитиране, като има за задача да финансира свързани с климатичните промени вложения, което е приоритет за новия състав на Европейската комисия.

Проучването, което е първото от четирите планувани от Европейска инвестиционна банка, сподели, че равнището на терзание по отношение на климатичните промени е даже по-високо в Китай, в сравнение с в Европейски Съюз, като 73% от интервюираните виждат това като най-голямата опасност за обществото, спрямо 39 % в Съединени американски щати, където множеството хора се тормозят повече за достъпа до здравни услуги.

Проучването също по този начин демонстрира, че 41 % от младите европейци на възраст сред 15 и 29 години, изключително от южни страни като Испания, Гърция и Франция, считат, че ще би трябвало да се реалокират в друга страна поради изменящия се климат.

" Като цяло 82 на 100 от европейците оповестяват, че климатичните промени оказват въздействие върху всекидневието им, усещане, което доближава до 98 на 100 в Китай и 76 на 100 в Съединени американски щати ", се споделя в изследването.

Новата Европейска комисия, която ще стартира работа на 1 декември, желае да трансформира целия Европейски Съюз в зона, която е неутрална във връзка с излъчванията на въглероден диоксид до 2050 година, след понижаване на излъчванията с 50 на 100 до 2030 година Това въпреки всичко изисква единодушието на всички държавни управления на Европейски Съюз, преди сходна цел да стане обвързваща, само че някои страни, които към момента зависят от въглищата като Полша, се опълчват на тази упоритост. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР