Почти половината от възрастните в световен мащаб страдат от главоболие

...
Почти половината от възрастните в световен мащаб страдат от главоболие
Коментари Харесай

Когато хапчето за глава просто не помага: Преборете главоболието с тези методи!

Почти половината от възрастните в международен мащаб страдат от главоболие най-малко един път на година. Става въпрос за разнообразни болки - мигрена, туптяща, фонова... Причината за всички тях най-често са стресът или проблеми със зрението или синусите. 

А какво може да извършите, в случай че ви боли главата и не желаете да пиете хапче или то просто не прави работа?

Температурна терапия

Топлите душове отпускат мускулите и могат да оказват помощ при главоболия. Ако нямате опция за топъл душ, топъл компрес също ще свърши работа.

Ароматерапия

Ароматът на масло от лавандула също работи успокояващо при главоболие. Нежно масажирайте с масло челото и слепоочието си. Ако нямате на разположение лавандулово, пробвайте и с ментово.

Вода

Дехидратацията е постоянно срещана причина за главоболия. Приемайте вода регулярно денем, само че и не прекалявайте. Прекаленият банкет на вода може да докара до загуба на соли. 

Чай

Но тук имайте поради единствено този от джинджифил. Просто във вряла вода поставете късче от джинджифил, изчакайте да се запари и изпийте чая.

Масаж

С двете си ръце масажирайте нежно раменете, врата, слепоочията, веждите си. Може да пробвате да масажирате с едната ръка частта сред палеца и показалеца и да редувате ръцете.

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР