Почти половината от трасето в Монте Карло ще бъде преасфалтирано

...
Почти половината от трасето в Монте Карло ще бъде преасфалтирано
Коментари Харесай

Половината трасе в Монако с нов асфалт

Почти половината от трасето в Монте Карло ще бъде преасфалтирано преди надпреварата от Формула 1 в Монако в края на май. По традиция, подготовката на надпреварата стартира през втората седмица на март, като от трасето ще се възползва и Формула Е – надпреварата с електрически болиди на същото трасе в Монте Карло е на 6 май.

Според френската версия на motorsport.com, преасфалтирането на бул. „ Албер I ” към този момент е почнало, като там е стартовата решетка и част от боксовете. Нов асфалт се поставя и в тунела „ Луи II ”.

От Автомобилния клуб на Монако оповестиха, че интервенцията ще обезпечи 15 000 квадратни метра нов асфалт, което се равнява на 1800 тона асфалт.
 Бътън: Сезон 2023 няма да е разходка в парка за Верстапен и Ред Бул Бътън: Сезон 2023 няма да е разходка в парка за Верстапен и Ред Бул
Работниците преасфалтират през нощта, с цел да се пречи минимално на трафика и в това време би трябвало да се съблюдават строгите условия на ФИА за асфалта, защото в Монте Карло трафикът оказва огромно значение на положението на трасето.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР