Почти половината от руските компании износители изпитват затруднения с продажбата

...
Почти половината от руските компании износители изпитват затруднения с продажбата
Коментари Харесай

Всяка втора руска компания е отрязана от експортните пазари

Почти половината от съветските компании експортьори изпитват усложнения с продажбата на продукцията си в чужбина поради глобите на Запада и рестриктивните мерки върху интернационалните разплащания.

10% от експортьорите са принудени прекратят доставките на външния пазар, а други 35% са се сблъскали с отчасти прекъсване на износа, демонстрира оперативно допитване до предприятията, извършено от Централната банка на РФ, оповестява The Moscow Times.

Като цяло съвсем 60% от фирмите експортьори са имали известни проблеми с експортните доставки, отбелязва регулаторът в обзора " Регионална стопанска система ". В същото време единствено една четвърт от попадналите под санкционния " протест " са съумели да намерят нови купувачи за своите артикули.

Най-плачевна обстановка Централната банка е записва в дървообработващата индустрия, която от началото на лятото е под ембарго на Европейския съюз. 52% от фирмите са били принудени да спрат напълно или отчасти износа, защото са се сблъскали с отводи на контрагенти и не са съумели да намерят различни клиенти.

Случващото се в горския бранш...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР