Почти половината от респондентите в САЩ се обявиха срещу започването

...
Почти половината от респондентите в САЩ се обявиха срещу започването
Коментари Харесай

Почти половината анкетирани в САЩ са против война срещу Русия заради Украйна

Почти половината от респондентите в Съединени американски щати се оповестиха против започването на война на страната им с Русия за „ отбрана на териториалната целокупност на Украйна “. Това демонстрират резултатите от оповестено в петък социологическо изследване, извършено от изследователската работа YouGov по искане на американския институт „ Чарлз Кох ”.

На участниците в анкетата беше заложен следният въпрос: „ Ако Русия още веднъж нападне Украйна, подкрепяте ли или се противопоставяте на Съединени американски щати да се бият против Русия за отбрана на териториалната целокупност на Украйна? “ 28% от интервюираните дават отговор, че са " изрично срещу ", 20% са " ненапълно срещу ". 9% са декларирали, че са „ мощно „ за ” и 18% „ ненапълно са „ за ”. 24% от интервюираните не са дали безапелационен отговор на въпроса.

В социологическото изследване са взели участие 1000 американски консуматори на интернет. Резултатите от анкетата бяха оповестени по-специално във вестник Politico.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели по-рано този месец, че Вашингтон в никакъв случай не е обмислял опцията за разполагане на американски войски в Украйна при положение на хипотетично допустима " инвазия " на Русия. Напоследък в западните страни, както и в Киев, се появиха обвинявания за допустима съветска инвазия в Украйна.

Руският президентски представител Дмитрий Песков назова сходна информация безпочвена ескалация на напрежението. Той акцентира, че Русия не съставлява опасност за никого. В същото време Песков не изключи вероятността от провокации за оправдаване на сходни изказвания и предизвести, че опитите за принудително разрешаване на рецесията в Югоизточна Украйна ще имат най-сериозни последствия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР