Почти половината от медицинските сестри в Испания са обмисляли да

...
Почти половината от медицинските сестри в Испания са обмисляли да
Коментари Харесай

Половината от медицинските сестри в Испания обмисляли да сменят професията

Почти половината от медицинските сестри в Испания са обмисляли да изоставен работата си поради извънредно безсилие по време на пандемията. Това демонстрират резултатите от изследване, извършено при започване на януари тази година и показано от БНР. Според него, 85% от медицинския личен състав страда от психически и прочувствени проблеми.

Анкетирани са 19 300 медицински сестри, които описват, че „ обстановката е доста тревожна “ изключително в интензивните отделения, първичната грижа и спешна помощ. 46,5% от тях са обмисляли да сменят специалността поради коронавирусната пандемия и нейните "опустошителни " резултати върху здравето им.

Около половината (48%) са преболедували заболяването, а 14,5% от тях даже са били инфектирани няколко пъти. Една трета от работещите в тези отделения са диагностицирани с меланхолия, шест от 10 медицински сестри страдат от бодърствуване, малко над две трети от тежки признаци на тревога (67,5%), 88 % от стрес, а 58 на 100 имат пристъпи на страхова невроза.

Председателят на Генералния съвет по сестрински грижи Флорентино Перес Рая разгласи, че при този недостиг на личен състав да се допусне напускането на специалността на огромен брой медицински сестри е „ безконтролно държание “ от страна на ръководещите и управленията на лечебните заведения. Той ги прикани да помислят за спомагателни тласъци, тъй като 63 % от тези, които имат опция за ранно пенсиониране считат да изоставен, даже и при по-малка пенсия, а останалите са подготвени на митинги.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР