Почти половината от британските работници се притесняват, че няма да

...
Почти половината от британските работници се притесняват, че няма да
Коментари Харесай

Британците се страхуват, че няма да могат да работят в Европа след Brexit

Почти половината от английските служащи се тормозят, че няма да могат да работят в чужбина след Brexit, разкрива ново изследване, представено от в. Independent.

Повече от 30% от работещите в Обединеното кралство обмислят да пренасяне в чужбина за работа, като този брой се усилва до 41% измежду тези сред 18-36 години, съгласно изследване на уеб страницата за работни места Monster.co.uk.

" Докато британците са загрижени за въздействието на Brexit върху способността им да работят в чужбина, той сигурно не е попречил на желанието им да го вършат ", отбелязва Шинейд Бънтинг, вицепрезидент на маркетинга за Европа в Monster.

" Предимствата са необятно известни, освен, че могат фрапантно да покачат равнищата на доверие, само че и нашите персонални бизнес мрежи. Това също уголемява нашата вероятност и ни дава голям брой нови и прехвърлящи се умения ", изяснява тя.

Все още не е ясно по какъв начин Brexit ще повлияе на способността на британците да се местят на работа другаде, само че както непрекъснато повтаря Тереза Мей - свободното придвижване на хора ще завърши, когато Англия напусне Европейски Съюз.

В препоръчаното съглашение за мек Brexit от предходната седмица позицията на държавното управление за преустановяване на свободното придвижване бе доказана.

Бяха добавени малко детайлности, с изключение на обещанието да се сътвори " рамка за подвижност, тъй че жителите на Обединеното кралство и Европейски Съюз да могат да продължат да пътуват до териториите им и да аплайват за учене и работа - сходно на това, което Англия може да предложи в бъдеще на други близки търговски сътрудници ".

Споразумението обаче беше сложено под подозрение след поредност от министерски оставки, което значи, че несигурността към правата на служащите след Brexit може да продължи още по-дълго.

Допълнително безпокойствие по отношение на трудовите права буди фактът, че новият министър за Brexit Доминик Рааб в предишното прикани Англия да употребява договарянията с Европейски Съюз за унищожаване на правата на служащите.

Той прикани за отвод от наредбите на Европейски Съюз в региона на трудовата претовареност, в това число тези, които подсигуряват отпуск на чиновниците и лимитират броя на часовете, в които могат да бъдат наети на работа.

Опасенията по отношение на статута на европейските служащи след Brexit към този момент утежниха дефицита на работна ръка. През юни мозъчният концерн Институт за проучване на публичната политика предизвести, че прекратяването на свободното придвижване съставлява сериозна опасност за английската обществена система.

Строителната промишленост от няколко месеца се мъчи да наеме фрагменти с подобаващите умения, като съвсем половината от работодателите в бранша се тормозят, че наемането ще стане още по-трудно през идващите 2 години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР