Почти половината от 800-те завършващи 7 клас, а с това

...
Почти половината от 800-те завършващи 7 клас, а с това
Коментари Харесай

Тази година в област Силистра ще завършат средно образование 800 ученици

Почти половината от 800-те завършващи 7 клас, а с това и главното си обучение възпитаници в област Силистра тази година, ще са от образователни заведения от общините Силистра и Алфатар. Това стана ясно на извършена при регионалния шеф през днешния ден предварителна работна среща, на която бяха обсъждани план-приемът в учебните заведения на община Силистра за образователната 2019/2020 година

На срещата с изключение на представители на силистренските гимназии, участваха и представители на професионални организации като КРИБ-Силистра, БСК-Силистра, АИКБ-Силистра и други Завършващите в община Силистра възпитаници имат опция да продължат образованието си в 9 учебни заведения, от които 5 професионални гимназии, 3 общообразователни и едно обединено учебно заведение.

До 15 януари шефовете на учебни заведения би трябвало да изпратят до районно управление (на МВР) на МОН Силистра своите оферти за план-приема. Окончателно тези оферти ще бъдат прегледани от Комисията по заетостта в регионалната администрация до 20 февруари, а до 1 март би трябвало да постъпят в Министерството на образованието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР