Почти половин милион души са останали без ток след буря

...
Почти половин милион души са останали без ток след буря
Коментари Харесай

Половин милион души без ток след буря в Крим

Почти половин милион души са останали без ток след стихия в региона на Черно море, която наводни пътища, изкорени дървета и събори електропроводи в Крим, заяви ТАСС. Има и един умрял в стихията.

Бурята връхлетя и южната част на Русия и огромни талази заляха плажовете на курорта Сочи, бурният вятър отнесе покрива на пететажна постройка в Анапа и нанесе вреди на домове и учебни заведения в Кубан.

Става дума за част от метеорологичен фронт, който по-рано докара до гибелта на един човек, а стотици обитаеми места останаха без електричество вследствие на значителни снеговалежи и мощни виелици в Румъния и Молдова в неделя.

Бурята накара няколко кримски района да разгласят изключително състояние, откакто стана най-силната, записана през последните 16 години, със скорост напразно, достигаща 144 км/ч.

Правителството в Крим, който се причисли към Русия през 2014 година, прикани хората да си останат по домовете и затвори държавните институции, в това число учебните заведения и лечебните заведения.

Всички в Черноморския регион на Западен Крим са останали без водоснабдяване, както и без централно отопление, защото помпените станции са изгубили мощ. Съобщава се и за проблем с газопровод в Саки, Западен Крим.

В аквариум в Севастопол към 800 екзотични риби и животни са починали, откакто помещението, в което са се намирали, е било наводнено, оповестява телевизионният канал “Крим 24 ”.

А в Русия консорциумът “Каспийски водопровод ” спря зареждането на недопечен нефт в пристанището Новоросийск заради “изключително неподходящите метеорологични условия ”, включващи ветрове със скорост до 86 км/ч и талази с височина до 8 метра.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР