Почти по едно и също време младежи на ГЕРБ и

...
Почти по едно и също време младежи на ГЕРБ и
Коментари Харесай

Младежи на ГЕРБ и на БСП чистиха свастики в София

Почти едновременно младежи на ГЕРБ и младежи-социалисти чистиха свастики в София , оповестиха от пресцентровете на двете партии.

Общинският консултант от Българска социалистическа партия Борис Цветков съобщи, че до момента в който те чистят изрисувани свастики, полицията позволява пред храм-паметника " Св. Александър Невски " свободна продажба на фашистки знаци .

Чистенето на свастики е по самодейността " Да почистим омразата от улиците на София ". От Българска социалистическа партия в участваха столични общински съветници, представители на Младежката организация на Българска социалистическа партия и на Българска социалистическа партия - София, отпред с ръководителите им Николай Бериевски и Петко Димитров .

Включиха се и симпатизанти и антифашисти, дружно с Организацията на евреите в България " Шалом ".

Групата на Българска социалистическа партия чисти свастики и знаци на нетолерантността главно по централните столичните улици " Искър ", " Веслец " и " Бачо Киро ".

Материалите за разчистване са готови от Столичния инспекторат . Според Борис Цветков би трябвало да има явен механизъм, по който жителите да могат да алармират в Столичния инспекторат, в случай че видят сходни знаци в градската среда. Трябва да сме поредни, с цел да не допуснем да се разсъни фашизмът още веднъж. Всеки жител би трябвало да алармира за всяка притеснителна демонстрация ", добави Цветков.

Тази вечер социалистите ще чистят по сигнал в 68-мо учебно заведение в столичния кв. " Дружба " .

Почти по същото време младежите на ГЕРБ се събраха пред храм " Света София ", с цел да чистят столицата от свастики .

" Самият факт, че през днешния ден толкоз доста хора се включиха в самодейността, е същинско доказателство за това, че в обществото е построена непоносимост към езика на омразата ", съобщи общинският консултант от ГЕРБ в СОС и член на МГЕРБ-София Михаела Иванова.

От Младежи ГЕРБ имат вяра, че експанзията, омразата и разделянето нямат място в днешния свят, сподели тя. " Искаме да виждаме повече приемливост и съгласие и в дни като днешния поглеждаме към бъдещето с вяра ", съобщи Михаела Иванова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР