Почти пълни съвпадения в управленската програма с БСП. Това обявиха

...
Почти пълни съвпадения в управленската програма с БСП. Това обявиха
Коментари Харесай

Тошко Йорданов към Нинова: Имаме съвпадения по доста точки от управленската програма

Почти цялостни съвпадения в управническата стратегия с Българска социалистическа партия. Това оповестиха от Има Такъв Народ при започване на диалозите за сформиране на кабинет с левицата. И двете партии считат, че не би трябвало да се стига до избори наесен, стана ясно още при започване на диалозите.

„ Предстоят ни поредност от диалози с вас. Имаме съществени планове да създадем държавно управление, тъй като знаем какво ни чака в идващите месеци ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, представена от Нова телевизия. Тя помоли Има Такъв Народ за три неща.

" Първо, да кажете вашата позиция за това бихте ли желали да създадем държавно управление. Второ, желаеме то да стъпи върху програмата, която е отворена за оферти от Има Такъв Народ. След като не сте взели участие в съставянето ѝ, безусловно разумно е да изразите мнение. Изпратили сме ви я авансово ", сподели Нинова. " И трето, дано през днешния ден да не беседваме за конструкция и личен състав на Министерски съвет ", сподели Нинова.

„ Благодаря ви, че не тръгнахте да ни обикаляте депутатите един по един и да им обяснявате какъв брой са значими и свободни”, сподели Тошко Йорданов. „ Според нас е най-добре да се направи държавно управление с четирите партии, които бяхме до момента. Що се отнася до програмата, тя значително покрива съдружното съглашение, което сключихме преди. Прочетохме я и идваме с подготвени предложения”, сподели още Йорданов.

„ Благодаря за поканата! Днес ще покажем дали имаме мъдрост и зрение да управляваме. Твърдо заявяваме, че сме подготвени на градивни диалози. Убедени сме, че избори не са нужни – те единствено ще задълбочат рецесията и евентуалният излаз от тях ще са още едни избори. Да загърбим егото си, с цел да съставим кабинет”, прикани Ива Митева. „ За програмата: имаме съвпадения по съвсем всички точки. Ще работим за промяна на правосъдната система, опазването на здравето, образованието, обществената политика и антикорупционното законодателство”, сподели още Митева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР