Почти нямаме време, за да се оправим при преговорите за

...
Почти нямаме време, за да се оправим при преговорите за
Коментари Харесай

Британският посланик у нас за Brexit: Ако не знаем какво искаме, трябва да поискаме отлагане

Почти нямаме време, с цел да се оправим при договарянията за Brexit с Европейски Съюз и следва (бел. ред. – най-вероятно на 14 март) гласуването в английския парламент дали да се отсрочи Brexit. Ако решим в последния миг, че не знаем какво желаеме (бел. ред. – т.е. да бъде или да не бъде разрешен корав Brexit), би трябвало да желаяме отсрочване. Това съобщи английският дипломат Ема Хопкинс пред Българска национална телевизия. Искаме съглашение с Европейски Съюз и се опитваме да го реализираме, добави тя.
На пряк въпрос какво би станало при втори референдум, Хопкинс сподели, че няма особена смяна в публичното въодушевление във Англия. Мисля, че хората просто желаят да се стигне до някакъв избран резултат, съобщи английският дипломат.
Същевременно Хопкинс призна, че поради по-малки елементи като ирландския защитен механизъм (бел. ред. – да няма твърда граница сред Ирландия и Северна Ирландия т.е. да няма обособени митнически правила отвън тези на Европейски Съюз даже без комерсиално съглашение сред Европейски Съюз и Англия след 2020 година) доста хора не могат да схванат за какво не може да се стигне до съглашение сред Англия и Европейски Съюз, както и в английския парламент. Граница сред Ирландия и Северна Ирландия в действителност няма и не става въпрос даже за физическата инфраструктура, а че не трябва на практика една страна да се разделя, сподели английският дипломат в България и напомни времената на ИРА. Хопкинс обаче подсети, че в случай че няма твърда граница сред Ирландия и Северна Ирландия и няма комерсиално съглашение сред Англия и Европейски Съюз, то Обединеното кралство няма да може да договаря независими търговски покупко-продажби на равнище " страни ".
За следващ път Хопкинс увери, че българите във Англия не би трябвало да се опасяват за правата си при работа и образование даже и при корав Brexit. Припомняме, че английското вътрешно министерство към този момент извади лист с промени за всички европейски жители в случaй на корав Brexit, в това число българските, и има много промени, в това число ограничаващи.
Хопкинс беше запитана и за посланието на френския президент Еманюел Макрон и съответно въпросите му към Англия кой сподели и не сподели на британците всичко, довело до Brexit. Тя изрази позиция, че по време на акцията преди референдума за Brexit е имало необятна полемика и че в този момент даже не става въпрос толкоз за митническия съюз с Европа, а за същността на бъдещето на Англия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР