Почти няма зло на този свят, което да не е

...
Почти няма зло на този свят, което да не е
Коментари Харесай

В капана на омразата: "злият гений" Сорос

Почти няма зло на този свят, което да не е приписвано на Джордж Сорос. Според унгарския министър председател Орбан " проектът на Сорос " целял да наводни Европа с мигранти и да унищожи християнската еднаквост на европейските нации, написа Александър Андреев в " Дойче веле ".

Една " спекулантска империя " била взела Европа като заложница и отприщила новото преселение на народите, което докарвало на континента милиони мигранти и на процедура представлявало инвазия – сподели в понеделник унгарският министър председател Виктор Орбан. Той още веднъж повтори тезата си, че съгласно проекта Европа трябвало да стане " разбъркан континент ", само че този път не назова поименно милиардера от маджарски генезис Джордж Сорос.

За сметка на това обаче продължава допитването до жителите, стартирано от държавното управление на Орбан. В специфични въпросници хората би трябвало да изкажат мнението си за по този начин наречения " План на Сорос ", който – съгласно Орбан и съидейници – имал за цел " да наводни " Европа със заселници от Азия и Африка и по този начин " да унищожи християнската еднаквост на европейските нации ".

За да се разбере логиката на тези странни изказвания, би трябвало да се знае, че преди към 30 години таман Джордж Сорос оказа помощ на младия опозиционер Виктор Орбан да влезе в политиката. Символичното " отцеубийство ", което от някое време насам Орбан прави против тогавашния си настойник, е документирано в доста негови изявления.

" Той е маджарин, значи е остроумен " – сподели Орбан преди няколко месеца, обяснявайки по какъв начин милиардерът желае да " пресели в Европа милион мигранти, произхождащи от други култури ", без да се интересува дали европейците ги желаят. " По този въпрос не трябва да бъдем наивни, тук става дума за един финансов търгаш, така че умерено можем да не обръщаме внимание на хуманистичните празни приказки ", разясни Орбан. Той напомни още, че Сорос е забогатял в един отрасъл, където " можеш да спечелиш пари само, в случай че тъпчеш с крайници милиони хора и увреждаш ползите им – различен метод просто няма ". А миграцията била добър бизнес за Сорос, обобщава унгарският министър председател.

" Злият талант "

По какъв метод обаче Сорос печели от миграцията – това не става доста ясно. Ясно е, че всевъзможни популисти употребяват естествения яд на бедните против богатите и избират таман Сорос като най-подходящ обект.

Конспиративни теоретици от всевъзможни разцветки, корумпирани политици и управници с властническа настройка от разнообразни европейски и околни страни виждат в лицето на Сорос кукловода на опозиционните придвижвания, на обществените разтърсвания и на поривите към промяна на властта. Почти няма зло на този свят, което към този момент да не е било приписвано на Джордж Сорос.

Това се вижда с просто око в Русия. В едно телевизионно шоу по канала НТВ той беше наименуван " сивия кардинал на европейската политика " и " злия талант ", който значително бил скроил актуалния западен свят в собствен интерес. Сорос проповядвал морална безнаказаност и желал да насади в главите на бъдещия политически хайлайф концепцията, че отечествата към този момент не са нужни, споделиха още участниците в телевизионното предаване. Според тях, милиардерът желал още да издигне във властта гейове и лесбийки и упорствал за узаконяване на опиатите.

И още образци за " злодействата " на Сорос, изредени по съветската телевизия: той бил измислил " лудата крава ", с цел да унищожи европейското селско стопанство, откакто преди този момент изкупил всички аржентински говеда; стоял зад революциите в Грузия и Украйна, от които спечелил милиарди; имал дялове в латиноамериканските наркокартели и таман заради това подлагал на критика проектите на Доналд Тръмп за издигане на стена по границата с Мексико; а докарването на милиони бежанци в Европа в действителност било гигантска нечиста сделка на Сорос против еврото.

Разбира се, измежду участниците в съветските телевизионни полемики не липсваха и такива, които считат Сорос за член на някакво скрито " международно държавно управление ". Оттук до класическата заговорническа доктрина за евреите, които управляват целия свят посредством финансовия си капитал и до фалшификата, прочут като " Протоколите на Ционските мъдреци " има единствено една крачка.

Да, Сорос не е ангел, само че...

Факт е въпреки всичко, че посредством своите разбори на международно-политически процеси Джордж Сорос нееднократно се е опитвал да извлече прогнози за финансовите пазари, които да употребява в собствен интерес. За да укрепи въздействието на такива трендове, той от време на време намерено подлага на критика икономическата политика на обособени страни.

Германският вестник " Франкфуртер Алгемайне Цайтунг " го цитира с многозначителното изречение: " Върху обстоятелствата може да се повлияе с мнения ". Всичко това освен непрестанно притегля публичното внимание към милиардера, само че му основава и репутацията на състезател, който се намесва в политиката на обособени страни и даже е подготвен да срути цели национални стопански системи, стига това да усили личните му облаги. В това отношение неведнъж се дава именитият образец с офанзивата му против английската валута през 1992 година, когато фондът му " Квантум " завоюва близо милиард $.

Да, Сорос явно не е ангел. В същото време обаче той неотдавна трансферира по-голямата част от благосъстоянието си – цели 18 милиарда $ – на фондацията " Отворено общество ". Тоест, вложи парите си не във финансов, а в човечен капитал. А тези, които го считат за " злобен талант ", явно попадат в клопката на надълбоко вкоренения антисемитизъм, на естествената ненавист против богатите и на ирационалните страхове на актуалния човек от бързо изменящия се съвременен свят.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР