Почти няма жена, която да не иска да бъде майка.

...
Почти няма жена, която да не иска да бъде майка.
Коментари Харесай

Има ли перфектна възраст, на която е най-добре да родите първото си дете

Почти няма жена, която да не желае да бъде майка. В множеството случаи някои избират да родят по-рано и да бъдат баба в една по-ранна възраст. Други пък са склонни да отсрочат тази стъпка, да изградят кариера и чак тогава да станат майки, с цел да се посветят напълно на детето. В това несъмнено няма нищо неприятно.

Все повече в актуалното общество можем да забележим образци за късно майчинство, което изцяло удовлетворява дамата и ѝ въздейства добре. В идващите редове ще забележим дали има съвършена възраст, на която да станем родители и кое е по-добре. 

Съществува ли ранна или късна възраст за раждане?

Преди известно време съвършената възраст за една жена да роди е била сред 18 и 25 години. След това фокусът се измества върху 28 годишните, а в този момент се счита, че 30 също е добра година. Все още обаче може да се види в лечебните заведения и дами над 30 години, които са решили да станат майки. Те, много постоянно биват определяни, като „ остарели “.

доктор Стела Узденова е член на Международната асоциация на акушер-гинеколозите. Според нейните наблюдения подобаващата възраст за раждане е сред 20 и 35 години. Това обаче не значи, че дамите на 35 не могат да родят крепко дете. Разбира се, би трябвало да бъдат по-внимателни, защото тялото им е подложено на разнообразни въздействия. Разбира се, би трябвало да се внимава повече, само че това не значи, че нищо не е невероятно. Днес, можете да видите и дами, които раждат за първи път на 46 години. 

Какви са преимуществата на по-късното раждане?

Все повече експерти се сплотяват към мнението, че в случай че една жена се усеща добере и подготвена да бъде майка, то нейната възраст няма изключително огромно значение.

Португалски учени от университета в Коимбра даже вършат умозаключение, че дамите, които са родили на 30, живеят и по-дълго. Това се дължи на щастливо изживените младини, а също по този начин по-късните майки не страдат от сенилна деменция.

Други са на мнение, че майките, които са по-образовани, могат да дадат по-добър живот на детето си и са по-щастливи. Също по този начин, те са и много по-дълголетни.

В умозаключение можем да кажем, че има идеална граница за раждането, само че също по този начин всичко е строго самостоятелно. Важното е майката да бъде добре здравословно и подготвена за дете. Няма подозрение, че да си майка е най-хубавото нещо на света и без значение по кое време се случва, то е добре пристигнало и прелестно преживяване за всяка една жена, която го желае.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР