Почти нищо от това, което се случва в България по

...
Почти нищо от това, което се случва в България по
Коментари Харесай

Историк: Инфлацията не е родно производство и от нас почти нищо не зависи

Почти нищо от това, което се случва в България във връзка с инфлационния напън, не е българско произвеждане. Тя е световен проблем, проблем на развития свят.

Това разяснява пред Нова тв историкът Явор Сидеров. 

Пандемията и войната нямат директно, а непряко отношение към инфлацията. Пряко отношение към нея имат големите парични маси, които напечатаха ЕЦБ и Федералния резрв, с цел да се вдигне стопанската система. Но тази инфлация повлече и нас, защото сме част от Европейски Съюз. Въпросът не е във волята и желанието на нашите политици да се оправят с инфлацията, а с европейското управление да се оправи с нея. Тъй като ние имаме стеснен конттрол, прекомерно лимитирани принадлежности, с цел да се оправим с огромната картина, уточни той.

На локално равнище, да. Политическа партия даде пари за обществени ограничения, само че това значително бяха неизбежни пари, всеки щеше да ги даде. Дебатите към това какъв брой и по какъв начин са дебяти за проценти, а не за същността, че трябваше да се дадат пари в това направление. Да, това е напълно лява политика, само че беше неизбежно заради натрупалите се през последните години рецесии, добави той.

Така че инфлацията не е български проблем, решението му не зависи от нас, заключи историкът. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР