Почти нищо ново не предлагат новите управляващи в социалния и

...
Почти нищо ново не предлагат новите управляващи в социалния и
Коментари Харесай

Новите властимащи кировизирали старите мерки на ГЕРБ

Почти нищо ново не оферират новите ръководещи в обществения и икономическия бранш, а в енергийния и здравния подобен оферират меко казано противоречиви неща . С подобен разбор излязоха на брифинг в коридорите на Народното събрание от парламентарната група на ГЕРБ. В него участваха някогашните министри на Борисов Деница Сачева, Костадин Ангелов, Лъчезар Борисов и Делян Добрев.

" Мерките, показани през вчерашния ден, са ограничения на ГЕРБ. Може би по-точно да кажем " кировизирани " , ирочничен бе Дончев.

И уточни - по втория най-съществен проблем все още след здравната рецесия - рекордния скок на цената на електрическата енергия, не било направено нищо. " Мерки за подкрепяне на бизнеса няма. Правят се конференции, подмятат се цифри, само че нищо съответно. Единствено се направи една среща с работодателите за цените на тока, като се предложи нещо, което не е облечено в никаква законодателна форма ".
 ГЕРБ изиска отплата на бизнеса за скъпия ток, депутатите отхвърлиха
ГЕРБ изиска отплата на бизнеса за скъпия ток, депутатите отхвърлиха

2,9 милиарда лева ще са нужни за обезщетения от декември до март, пресмята опозицията

И даде образец - доста предприятия към този момент преустановяват активност, а редица общини да вземем за пример вкарват режим на уличното осветяване поради рекордните ценови равнища, от една страна, и незадоволителните им бюджети, от друга.

Сериозни рецензии към активността на държавното управление насочи и някогашният здравен министър Костадин Ангелов, изключително що се касае до новата методика в дадената област.

" Този проект е писан от хора, които в никакъв случай не са влизали в лечебно заведение и в никакъв случай не са се занимавали с пациенти, заболели от COVID-19. Целият проект е функционалност на интензивните кревати, което е доста лъжливо. Тези кревати са заети и от пациенти без COVID-19. Не знам дали разбирате логиката на този проект - той не преследва човешки цели, той преследва единствено стопански цели - да нямаме затваряне ", сподели Ангелов.
 Премиерът разгласи 10 Коронавирус ограничения за бизнеса Обновена
Премиерът разгласи 10 Коронавирус ограничения за бизнеса

България се разделя на 6 клъстера от области

И даде образец с болничното заведение във Велико Търново, където имало 8 интензивни кревати. " Когато тези кревати са цялостни, имаме 100%. Тези пациенти са доста тежки и доста постоянно изходът е съдбовен. Ако през днешния ден изгубят живота си 4 индивида от тези 8 и двама бъдат изписани здрави, автоматизирано Велико Търново става в светлозелената зона. "

" Броят на интензивните кревати е извънредно неравномерно разпределен, като половината от тях са в София. София сега е с най-голяма заболеваемост, а е в светлозелената зона ", уточни още някогашният министър на опазването на здравето.

Идентична била обстановката и в областта на обществената политика и в икономическата такава, настояват на собствен ред и някогашният министър на труда и обществената политика Деница Сачева и ексшефът на икономическото ведомство Лъчезар Борисов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР