Почти никъде в аптечната мрежа в момента не може да

...
Почти никъде в аптечната мрежа в момента не може да
Коментари Харесай

До седмица в аптеките ще постъпят нови количества ваксини срещу грип


Почти на никое място в аптечната мрежа сега не може да се откри противогрипна ваксина. Интересът тази година се оказва по-голям от доставените до момента количества.

Според ръководителя на притежателите на аптеки Николай Костов изчерпването на количествата се дължи на нараснал интерес към имунизирането, предизвикан от медии и лекари, които предлагат имунизирането.

80 000 ваксини на една от компаниите производители към този момент свършиха. След към седмица следва да дойдат имунизациите от другата компания, увери Костов, представен от Българска национална телевизия.

" Хората би трябвало да са спокойни, ще има ваксини. Надявам се да стигнат, само че ползата е по-голям от нормалното ", добави той.

Очакват се и 180 000 ваксини за възрастните хора, които са поръчка на държавното управление.

Костов посочи, че тази година имунизациите са свършили доста по-бързо от предходната година. Но количествата на зареждане са същите - общо към 140 000 ваксини на двете компании производители.

Председателят на притежателите на аптеки сподели също, че в сезона на грипа се търсят нормалните препарати като алкохол, дезинфектанти, маски. Проблем със зареждане то им няма. От време на време дефицитни стават ръкавиците, съобщи още Костов.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР