Почти никъде Жозе Моуриньо не успя да изпълни договора си,

...
Почти никъде Жозе Моуриньо не успя да изпълни договора си,
Коментари Харесай

Да те уволнят, но все пак да получиш милиони

Почти на никое място Жозе Моуриньо не съумя да извърши контракта си, като цели шест пъти бе уволняван, само че все пак си остава един от най-успешните треньори.

В началото на седмицата португалецът бе уволнен от поста си на треньор в италианския Рома поради незадоволителни резултати. Заради преждевременното си освобождение той ще получи отплата в размер на 3 милиона паунда, което в действителност е оскъдна сума спрямо предходния му опит.

Но най-вероятно сумата е такава заради обстоятелството, че договорът на Моуриньо изтичаше през лятото. А споделяме на тези 3 милиона нищожна сума, тъй като тя в действителност не може да се съпоставя с предните компенсации, които треньорът е получавал.
 Снимка 649675

След първия си престои в Челси Жозе Моуриньо получи 18 милиона паунда отплата след уволнението си. От освобождението си от Реал Мадрид португалецът получи 17 милиона паунда.
 Преди старта на Australian Open - какъв брой е наградният фонд и кой ще взе участие
Колко ще завоюва спечелилият от Australian Open

Интересни детайлности преди старта на първия за година шампионат от Големия шлем

Вторият престой на Моуриньо в Челси също се оказа злощастен, тъй като още веднъж бе уволнен. Тогава неустойката му бе в размер на 12.5 милиона паунда, пише SPORTbible. И по този начин единствено от британския гранд треньорът е получил 30 милиона паунда от неустойки по контракта.
 Снимка 649674

Следва Манчестър Юнайтед, където Жозе направи мощен първи сезон и тимът завоюва Лига Европа. Но във втория нещата не потръгнаха и бе уволнен. А поради това е получил скромните 17 милиона паунда.
 Тиери Анри искрено за депресията, сложните моменти и за какво е решил да спре с футбола в подкаста Diary of a CEO
" Не можех да мръдна " - по какъв начин една легенда е решила да спре с футбола

Откровенията на Тиери Анри

А след единствено 17 месеца отпред на Тотнъм, Жозе Моуриньо още веднъж бе уволнен, като неустойката му е била в размер на 18 милиона паунда. И по този начин излиза, че единствено от неустойки и компенсации португалецът е получил до момента 85 милиона паунда.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР