Почти невъзможно е пълното унищожение на Хамас“, каза бившият зам.-външен

...
Почти невъзможно е пълното унищожение на Хамас“, каза бившият зам.-външен
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Почти невъзможно е пълното унищожение на „Хамас“

„ Почти невероятно е цялостното заличаване на „ Хамас “, сподели някогашният зам.-външен министър Милен Керемедчиев в ефира на БТВ.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 600
По думите му за последните 17 години групировката надълбоко се е сраснала с обществеността с Ивицата Газа. Той уточни, че популацията е привикнало да живее с „ Хамас “.

„ Нарочно се задържа сухопътната атака на Израел в Ивицата Газа. Посещението на президента на Съединени американски щати Джо Байдън в Тел Авив беше в тази посока “, акцентира Керемедчиев.

Той уточни, че задържането на офанзивата е по няколко аргументи. „ Първо еуфорията в мюсюлманския и арабския, свят след дейностите на „ Хамас “, е доста висока. Те демонстрираха, че Израел може да бъде засегнат “, сподели някогашният зам.-външен министър.

По думите му „ Хамас “ се е окопал в града. „ Трябва да отбележим, че има женско крило на „ Хамас “. Има детски градини основани от „ Хамас “. Децата там са подготвени да водят военни дейности. Много е допустимо, когато израелската войска влезе в Газа, да се сблъска със опозиция от цивилно население “, уточни Керемедчиев.

По думите му е доста евентуално сухопътната интервенция да не стигне до южната част на Газа. Според него може да бъде основана буферна зона.

Керемедчиев акцентира, че „ Хамас “ не може самичък да провежда офанзивата против Израел. Той уточни, че Иран доставя с ракети „ Хамас “, Хизбула “ и Хусите в Йемен.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР