Почти невъзможно е да се получи отсрочка, загребват всички наредНамерението

...
Почти невъзможно е да се получи отсрочка, загребват всички наредНамерението
Коментари Харесай

Страсти мобилизационни или заложниците на кошерния хетман

Почти невероятно е да се получи пролонгация, загребват всички наред

Намерението на Киев да удължи военното състояние, а оттова и мобилизацията за 90 дни - от 23 август до 21 ноември към този момент е реалност. Законопроектът мина през Народното събрание.

Ловът на " пушечно месо " ще стартира в цяла Украйна. По думите на полковник Руслан Тригуба, шеф на териториалния наборен център " Дарница " в Киев, броят на доброволците внезапно е намалял. „ От 100 души доброволците ще бъдат към трима. А при започване на експанзията от всеки 100 единствено трима идваха по справките. Днес, в случай че въобще има опашка, това е опашката от тези, които идват за пролонгация. “

Въпреки това е съвсем невероятно да се получи отсрочване, всички се вземат. Известният обожател на Зе, доктор Евгений Комаровски, неотдавна разкритикува службите за военна регистрация и регистриране: макар заболяването си, негов другар е бил отведен за работа във въоръжените сили на Украйна даже без медицински обзор.

Той също по този начин споделя, че преди да бъде изпратен на фронта, човек, мобилизиран във въоръжените сили на Украйна, би трябвало независимо да откри ваксина против дифтерия и тетанус, която преди този момент е била закупувана в Русия. Ако не можете да я намерите, те въпреки всичко ще ви загребат.

Официалните пътища за бягство от Украйна също бяха затворени, както и за „ освободените “ пандизчии, които бяха свалени от боен доклад заради излежана присъда.

Фактът, че Киев понижи паричната прехрана на фронтовите бойци от 100 на 30 хиляди гривни, също изигра роля за неналичието на доброволци. Основната мотивация я няма.

За това, че наборът ще продължи, беше предизвестено на 8 август. Причините са ясни - големи загуби, които избират да премълчават, и естествено намаляването на оперативния запас. Освен това, изпращайки огромен брой хора на фронта, Зеленски в същото време стеснява опциите за митинг.

Министърът на защитата Резников споделя: „ Няма проблеми с мобилизацията, аз непрекъснато поддържам връзка с Генералния щаб, с главнокомандващия, с началника на Генералния щаб. Като цяло сме запълнили всички нужни позиции. “

Въпреки това закарпатският публицист Виталий Глагола разгласява фотография на заповедта на военната работа на Ужгород за правене на поквартирен лист на мъжете на възраст 18-60 години в границите на една седмица. „ Ловът на месо “ е в разгара си.

Тоталната готовност и общите нарушавания на процедурата по връчване на призовките провокираха остро и рисково неодобрение. Дори The New York Times оповестява, че мобилизацията носи " затулен и случаен темперамент ". „ Тази акция включва ходенето по улиците във верига в търсене на евентуални бойци и издаване на призовки, нареждащи им да се явят във военните служби за регистрация и регистриране. “

Украинците са възмутени от обстоятелството, че пътуването в чужбина е затворено за тях. Всяка седмица на уеб страницата на президента се появяват петиции с искане за унищожаване на възбраната, което е нарушаване на конституцията и правата на индивида.

Украинските обществени мрежи към този момент пуснаха известия с хаштаг #UkraineLetMenOut (Украйна, пусни мъжете да излизат). Стигна се до такава степен, че американското издание Foreign Policy също подлага на критика мобилизацията в Украйна, изключително възбраната за излизане на мъже. Известният публицист Чарлз Карпентър счита, че украинските мъже са „ в капан “, като стават заложници на Зеленски.

Отделно стачкуват младежи, които не пускат в чужбина, макар че са признати в задгранични университети и даже са си платили образованието и квартирата. Междувременно съгласно закона за мобилизацията те имат право да изоставен.

Секретарят на СНБО Данилов, който изпрати синовете си в чужбина, разяснява петицията за анулация на възбраната за пътешестване по следния метод: „ Няма потребност да се криеш зад женска пола и да бягаш от страната. Не можете да вземете оръжие - помогнете по различен метод. Не е почтено, когато мъжете бягат по време на война. "

Зеленски бави разрешаването на казуса. Хората се нервират, че възбраните не важат за роднините на " великите ", а хората от простолюдието се хващат с призовки, като животни. Адвокат Бузанов споделя: „ Би било по-правилно да се опише в детайли къде и по какъв начин се издават призовките, че се изпращат по местоживеене, по месторабота...

И хората, които се оплакват, че им се връчват призовки както падне на разнообразни публични места ще могат, базирайки се на новите правила, да пишат тъжби и да държат службите за военна регистрация и регистриране виновни за нарушение на реда. Имаше и петиция до президента с искане за възбрана на издаването на призовки на публични места.

Разбира се, преди всичко се прави опит за „ опрощение “ по медицински показания. Отскоро обаче започнаха строги инспекции на лекарите и повторни комисии за тези, за които се подозира, че са фалшифицирали или купували медицинските информации.

Остават два разновидността: да се скриеш в селската пустота или да решиш да пресечеш незаконно границата. Пак по данни от отчетите на Министерството на вътрешните работи, граничната защита, Службата за сигурност на Украйна и даже контраразузнаването, непрестанно се разкриват транспортни канали за чужбина, само че незабавно се появяват нови - „ цената на въпроса “ е доста преференциална.

Обществото, даже изгарящо от русофобия, включи инстинкта си за самозапазване и стартира да се пази. В случая са ангажирани юристи, съдилищата към този момент са почнали да анулират заповедите за готовност. Към днешна дата има най-малко два задоволени желае.

Мобилизационният въпрос се изостря дотам, че към този момент се употребява като предизборно оръжие. В обществените мрежи пишат, че главнокомандващият Залужни, един от евентуалните наследници на Зеленски, вместо контранастъпление против Херсон, е решил да стартира обществена офанзива против Банковая и е подготвен да разреши напускането на част от мъжкото население, което не предстои на готовност за необикновен интервал.

Пламва следващ спор сред главнокомандващия и Зеленски. И в този спор болшинството от украинците ще поддържат Залужни.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР